Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı... Ameliyat sonrası durumu stabil!

Kadir İnanır dün evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Beyin damarında pıhtı atan sanatçının, operasyonu başarılı geçti.

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı... Ameliyat sonrası durumu stabil!

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı... Ameliyat sonrası durumu stabil!


Kadir İnanır dün evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Beyin damarında pıhtı atan sanatçının, operasyonu başarılı geçti. Yoğun bakımdaki İnanır’ın durumunun stabil ve entübe olduğu açıklandı.


Usta oyuncu Kadir İnanır, dün sabah İstanbul Beykoz’daki evinde rahatsızlandı. İnanır’ın bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sanatçının sevgilisi Jülide Kural’ın ambulansı arayarak ilk müdahaleyi evde yaptığı öğrenildi. 

"ENTÜBE EDİLDİ, DURUMU STABİL"

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin basın açıklaması yaptı.

Başhekim Prof. Dr. Sağlam, “Sabah saatlerinde sevgili sanatçımız Kadir İnanır ambulansla hastanemize geldi. İlk geldiği andan itibaren acil ekibimizi toparladık. Nöroloji doktorumuz, anestezi doktoru, girişimsel radyoloji ve beyin cerrahisinden oluşan ekibimiz hızlıca toparlandı. İlk değerlendirmede, geldiğinde sağ tarafında felç vardı, şuuru kapalıydı. Değerlendirmeler sonunda tetkikler yapıldı. Beyin tomografisi çekildi, beyni besleyen ana damarda tıkanıklık tespit edildi” dedi.

İlk 2 saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirildiğini kaydeden Başhekim Sağlam, “Tıkalı damardaki pıhtı alındı, beynin beslenmesi sağlandı. İşlemden sonra çekilen MR görüntülerinde de işlemin başarılı olduğu teyit edildi ve beynin beslenmesi şu anda iyi. Entübe olarak yoğun bakıma alındı. İlk 24-48 saat içerisinde bir uyandırma yapılmayacak gelişebilecek komplikasyonlar olmadığı sürece. İşlem çok başarılı geçti. Entübe olarak yoğun bakımımızda takip ediliyor, durumu stabil” ifadelerini kullandı.

"HAYATİ TEHLİKESİ YOK"

Kadir İnanır'ın sağlık durumu ile ilgili konuşan yeğeni Levent İnanır, "Tıp tabiriyle emboli yani pıhtı atması oldu beyinde. Operasyonda doktorlar. Zamanında müdahale ettiler sağ olsunlar. Hayati tehlikesi kesinlikle yok zaten. Belki araz kalabilir dediler ama erken müdahale olduğu için iyi olacak diye düşünüyoruz. Şoförü aradı beni 'hastaneye geçiyoruz' dedi. Kendi doktorlarını aradım onlar da geldiler sağ olsunlar. Hastane de zaten gerekli müdahaleyi yaptı. Ambulansı arayan onu buraya getiren Jülide Hanım. Ameliyat değil, pıhtı var o pıhtıyı alıyorlar" dedi.

İnanır'ın arkadaşlarından Sait Yılmaz ise İnanır'ın ilk olarak beynine pıhtı attığını ve erken müdahaleyle damarının açıldığını söyledi.

Prosedür gereği şu an yoğun bakımda İnanır'ın uyutulduğunu aktaran Yılmaz, "Yeni bir şey oluşup, oluşmayacağına bakacaklar. Şu anda durumu iyi. Sevenlerine de müjdeyi verebiliriz, şu anda hayati tehlikesi yok." diye konuştu.

Kadir İnanır, yaklaşık 3 yıl öncede aniden rahatsızlanmış ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

KADİR İNANIR KİMDİR
1949 yılında Ordu - Fatsa'da 14 kardeşin en küçüğü olarak doğdu. Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Bölümü mezunudur. 
1967 yılında Ses dergisi'nin düzenlediği "Sinema Artisti Yarışması"'nda finale kaldı, 1968 düzenlenen Saklambaç gazetesinin "Fotoroman Artisti Yarışması"'nda da birinci oldu. Bir süre fotoromanlarda oynadıktan sonra Yedi Adım Sonra (1968) adlı filmdeki küçük bir rolle sinemaya başladı.
 İlk kez başrolde oynadığı 1970 tarihli, Atıf Yılmaz'ın yönettiği Kara Gözlüm filminde Türkân Şoray'la başrolleri paylaştı. Daha sonra Şoray'la birçok film daha çevirerek Türk sinemasının erkek yıldızları arasına girdi. 
Toplam 182 sinema filminde ve 12 televizyon dizisinde rol aldı. Kadir İnanır hiç evlenmemiş ve çocuğu da yoktur.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2024, 11:30

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER