Kadıköy'de cezaevi protestosu

Kadıköy'de cezaevi protestosu

Kadıköy'de cezaevi protestosu
Kadıköy'de cezaevi protestosu

Tekirdağ F tipi cezaevinde mahkumlara işkence yapıldığını iddia eden İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu üyeleri, Kadıköy'de protesto gösterisi yaptı.



İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu üyeleri,Tekirdağ F tipi cezaevinde mahkumlara işkence yapıldığı iddiasıyla   protesto gösterisi yaptı. Kadıköy İskele meydanında toplanan grup adına basın açıklaması yapan avukat Fazıl Ahmet Tamer, Tekirdağ F tipi cezaevinde işkence ve kötü muamelenin sistematik hale getirildiğini ileri sürerek, hak ihlallerinin artarak sürdüğünü savundu.

Avukat Tamer, hükümlülerin sağlığa erişim haklarının engellendiğini ve hastaneye sevk konusunda da sorunlar yaşandığını dile getirerek, ayrıca ağır müebbet hükümlülerinin havalandırma saatlerinin de azaltıldığını iddia etti.

Hapishanelerde yaşanan hak ihlallerinin bir an önce durdurulmasını istediklerini de ifade eden Tamer, hükümlülerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için yetkilileri göreve çağırdıklarını da kaydetti.

Çeşitli sloganlar atan grup, açıklamanın ardından dağıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER