KADIKÖY DE ÜCRETSİZ TİYATRO OYUNLARINA DAVETLİSİNİZ…

KADIKÖY DE ÜCRETSİZ TİYATRO OYUNLARINA DAVETLİSİNİZ…

KADIKÖY DE ÜCRETSİZ TİYATRO OYUNLARINA DAVETLİSİNİZ…
Dünya Tiyatro Gününde Ücretsiz oyunlar
Kadıköy Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü ve Tiyatro Haftasını yine ücretsiz tiyatro oyunlarını sanatseverlerle buluşturarak kutluyor. Tiyatroları desteklemek amacıyla her yıl Dünya Tiyatrolar Haftası’nda bir  çok oyunu izleyicilere ücretsiz oynatan Kadıköy Belediyesi, bu yıl 14 ayrı oyunu Tiyatro severlere armağan ediyor.  

BU OYUNLAR ÜCRETSİZ


Barış Manço Kültür Merkezi Artiz Mektebi –Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri

21 Mart 2011 Saat :20:00

Seksenli yıllarda atılan kara tohumlar bugün çürük meyvelerini verirken, o yıllardaki eğitim sistemini mizahi bir dille eleştiren “Artiz Mektebi” günümüzde hala geçerliliğini koruyor. O yıllarda kafalarının içi boşaltılmaya çalışılan öğrenciler bugün öğretici,  avukat, iş adamı, mühendis, doktor, siyasetçi konumunda…

Müjdat Gezen ve Kandemir Konduk’un birlikte yazdıkları bu oyun içersindeki bazı kavramlar elbette yerini başka kavramlara bıraktı. Örneğin orta direk kelimesi yerine bugün dar gelirli diyoruz. Gazino kültürü yerini barlara arabesk kültürü yerini pop müziğe bıraktı.

 

ÖDENMEYECEK ÖDEMİYORUZ

Kadıköy Tiyatrom-22 Mart 2011 Saat:20.30

Yazan: Dario Fo, Yöneten: Enver Yılmaz

Oyuncular: Mehmet Yanardağ, Özgül Soydaş, Murat Kızılkaya,

Hüseyin Bozkurt, Elif Açıkalın, Habib Yıldırım, Burcu Demirkollu Çalışkan

Bütün bir mahalle tarafından yağmalanan bir süpermarketin ardından polisin

bütün mahalleyi kuşatıp ev ev arama yapmasını anlatan ve bu arama sırasında o mahalledeki iki işçi ailesinin başından geçen olayları konu alan, kovalamacanın hiç bitmediği komedili oyun.

 

HAMXLET-Bizim Tiyatro

23 Mart 2011 Saat:20.30

Bizim Tiyatro’nun kuruluşunun ilk oyunu olan Hamlet, 30 yıl sonra yine Zafer Diper tarafından, ama bu kez başka bir anlayışla sahneleniyor. Hamlet’teki konunun benzeşik ama değişik bir yaklaşımı. Günümüze getirilmesiyle, içeriğiyle- bir bakıma Shakspeare’den “uzaklaşan”, bir bakıma da kimi evrensel değerleri-kavramlarıyla “o olan”, incecik bir çizgide dengelenerek yürüyen oyun, dünyanın önemli bölgelerinde konuşlanmış uluslararası Hamxlet adlı bir şirkete taşınarak yorumlanıyor…

 

SIFIR DERECEDE AŞK

Tiyatro Fora 26 Mart 2011 Saat: 20.30

Yazan: John CarianiYöneten: Tufan Karabulut

Oynayanlar: Özden Ayyıldız, Tufan Karabulut, Arda Kavaklıoğlu ve

Gümeç Alpay

Çok uzaklarda, karlarla kaplı soğuk bir kış gecesinde, hayalle gerçek arasında küçük bir kasaba... Yıldızlı gökyüzünde kuzey ışıkları uçuşurken, bu şirin kasabanın sakinleri kendilerini umulmadık ve çoğunlukla eğlendirici yollardan aşkın içine ya da dışına düşmüş bulurlar. Dokuz farklı öykünün anlatıldığı “Sıfır Derecede Aşk” da, egolar yaralanır; kalpler kırılır. Yine de bu tatlı kış gecesi rüyasında, yaralar iyileşecek, kalpler onarılacaktır.

 

UYAN, UYAN GAZİ KEMAL

Tuncay Özinel Tiyatrosu-27 Mart 2011 Saat:15.30

Yazan: Tuncay Özinel

Diğer Yazarlar: Yılmaz Özdil, Can Ataklı, Hikmet Feridun Es

Yöneten: Ali Yaylı

Oyuncular: Halit Akçatepe, Serhat Özcan, Ayla Aslancan,  Ali Yaylı, Eray Işık, Esme Duman, Ecevit Karaca, Kerem Keskin, Engin Bilgiç, Furkan Kabalı, Emre Tekilel, Tuncay Özinel Özsoy

Opera Görüntüleri: Devlet Operası

Faydalanılan kaynak ve kişiler: İsmet Bozdağ, Salih Bozok anıları, İşte Atatürk sitesi, Falih Rıfkı Atay (Çankaya) ve diğer yazarlar.

İstenecek Atatürk görüntüleri: Kültür ve Turizm Bakanlığı

Mevlevi sema gösterisi: Galata Mevlevihanesi

Belgesel görüntüler: Haber Türk

 

BAŞKA KAPIYA-Kabare Dev Aynası 27 Mart 2011 Saat:18.30

Başka Kapıyagüldürüsüyle yine sizlerin karşısına çıkıyor. İki kapılı bir handa gece gündüz yaşadığımız hayatımızda eşiğini aşındırdığımız kapılardan girip doyasıya gülmek istiyorsanız bu oyun sizlere ilaç gibi gelecek.

 

CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ

BAVUL 27 Mart 2011 Saat: 16.00

Yazan: Sam Bobrick, Çeviren: Ekin Tuncay Turan Uyarlayan ve Yöneten: Bora Severcan

Oyuncular: Volkan Severcan, Melda Gür, Nuri Gökaşan ve Ayşen Gruda

Çeşitli olaylar yüzünden yaşamdan kopmuş bir gurup yetişkinin hayata bağlanma çabalarını, gittikçe ağırlaşan “bir bavul dolusu dertten” kurtulma uğraşlarını oldukça neşeli ve komik bir dille anlatan, son yılların en keyifli komedi eserlerinden biridir.

 

HALİS KURTÇA KÜLTÜR MERKEZİ

YALANCI ÇOBAN (Kukla Oyunu)

Tomurcuk Çocuk Tiyatrosu 26 Mart 2011 Saat:15.00

Yazan: Gül Köseeren ÖzdenYöneten: Ertaç Özden,Müzikler: Mete Aydın ÇelikSes ve Işık: Dilek Özdemir

Güzel bir köyün içinde birazcık tembel, yapacağı işleri erteleyen ve yaptığı şakalarla insanları zor durumda bırakan, insanları üzen bir çoban yaşarmış. Çobanımız olur olmaz, yerli yersiz şakalar yapar insanları zor durumda bırakır, onların düştüğü durumları hiç düşünmeden türlü oyunlar yaparmış. Ama günlerden bir gün işler tersine dönmüş. Sürekli kandırılmaktan bıkan köy halkı onu dinlemez olmuş. Çobanın söylediklerine hiç mi hiç inanmaz olmuş. Ve sonunda çoban yaptığı hatayı anlayarak bunun, sonuçlarına katlanmak zorunda kalmış…

 

SİHİRLİ OYUNCAKLAR (Kukla Oyunu)Tiyatro Düş Oyuncusu

27 Mart 2011 Saat:12.00

Yazan ve Yöneten: Bülent Ekinci  Oynatanlar ve Seslendirenler: Esra Güleç, Murat Serçek, Mert Zaim, Sinan Bayıroğlu, Bülent Ekinci

Oyuncakçı da ki sevimli oyuncaklarımız, oyuncak mağazası kapandıktan sonra hayalleriyle baş başa kalırlar.Yeni yapılmış oyuncaklar güzel hayaller kurarken, tamire gelmiş oyuncaklar yeni yapılan oyuncakların hayallerinin güzel olduğunu ancak hiçte hayal edilen gibi olmadığını çocuklar tarafından alındıklarında göreceklerini söylerler. Bu çekişmeler sonucunda ne olursa olsun çocuklarla oyun oynamanın çok güzel olduğu sonucuna varırlar.

 

SEVGİ ÇEMBERİ, Bizim Tiyatro 27 Mart 2011 Saat:13.00

Yazan: Hasan Erkek

Yöneten: Faik Üretmen

Genel Sanat Yönetmeni: Zafer Diper

Çocukların düş gücünü harekete geçirir masallar, kafalarında renkli dünyalar kurmalarına, hayatı tanımalarına yardımcı olurlar. Öyleyse çocukları masalsız bırakmamalı ama onlara anlatılacak, okutulacak, tiyatroda seyrettirilecek masallar da hem güzel hem yararlı olmalı. İşte Sevgi Çemberi, çocuklar için özel olarak yazdığımız böyle bir masal. Sevgiden, barıştan yana bir masal.

 

DÜNYAYI KURTARAN ÇOCUK

Tiyatro Yeniden 27 Mart 2011 Saat: 15.00

Yazan ve Yöneten: Dersu Yavuz Altun

“Dünyayı Kurtaran Çocuk” adlı çocuk oyunu, bilimsel bilgilerin ışığında, çocuklarımıza geri dönüşümün önemini anlatmak, çevre duyarlığı kazandırmak amacıyla projelendirilmiş ve tiyatronun eğlendirici diliyle, fantastik bir masal olarak kurgulanmıştır… “Hayat Ağacı”; kökleriyle tüm dünyaya yasam sevinci dağıtan fantastik bir ağaç. Güzelliğiyle görenleri büyüleyen, hasta kuşların dallarında iyileştiği, kelebeklerin, sincapların, arıların, kuşların evi; Hayat Ağacı... Ama birileri bu ağacın varlığından rahatsızdır; bu ağaç var olduğu ve tüm dünyaya yasama sevinci aşıladığı sürece istedikleri olmayacaktır.


MEMLEKETİM Tiyatro Düş Oyuncusu 27 Mart 2011 Saat:20.00

Yazan ve Yöneten: Bülent Ekinci

Oyuncular: Bülent Ekinci, Derya Şen, Murat Serçek, Mert Zaim, Sinan Bayıroğlu

Şiirler: Nazım Hikmet Ran

Memleket sevdasından akıl hastanesine düşmüş bir grup  idealist insanın gel git durumları ile Memleket sevdasından parmaklıklar ardında ki idealist insanın hayata özgürlüğe ve  her şeye rağmen umutla bakmaları yaşama ...

 
KOZYATAĞI KÜLTÜR MERKEZİ
PRENSES VE BEZELYE TANESİ

İstanbul Çocuk Sanat 27 Mart 2011 Saat:12.00

Masal: Andersen Uyarlayan ve Yöneten: Tevfik Tunga

Oyuncular: Gözde Demirtaş, Eylem Esen, Metin Kurt, Burcu Çalışkan, Gizem Kuruoğulları, Başak Şamlıoğlu, Tarık Köksal, Özgül Soydaş, Özlem Vardar, Sonnur Şahin, Aytaç Usun, Müge Yeşilova

Elbiseleri sırılsıklam, perişan bir halde saraya sığınan genç kız prenses olduğunu iddia eder. Kimse inanmaz. Prenses, gece yatağına yattığında, yatağının altına bir adet bezelye tanesi koyarlar. Sabah, prenses, iyi uyuyamadığını söyler. Yatağının altında onu rahatsız eden bir şeyden şikâyet eder. Saray halkı, genç kızın, 7 kat yatağın altındaki bir bezelye tanesinden bile rahatsız olduğunu görünce, onun gerçek bir prenses olduğunu anlar. Prensle prenses evlenirler.


BASİT BİR EV KAZASIAysa Prodüksiyon 27 Mart 2011 Saat:16.00

“Basit Bir Ev Kazası” oyununda Günay Karacaoğlu’nun canlandırdığı “Songül” karakteri her kadının günlük yaşamında zaman zaman aklından geçenlere, düşlerine, isteklerine dair dile getiremediklerini cesurca dile getiriyor. Kadınların, aşka, evliliğe, aile kavramına ve genel olarak hayata bakışına bir ayna tutuyor. Bunu yaparken kimi zaman güldürüyor, kimi zaman hüzünlendiriyor. Günay Karacaoğlu, “Basit Bir Ev Kazası” oyununda kara mizah öğelerini kullanarak eğlenceli bir dille kadınların dünyasına hem kadınlara hem de erkeklere anlatıyor.

    
Kadıköy Belediyesi
Basın Danışmanlığı
Tel: (216) 5425087
E.Mail: [email protected]
Web: www.kadikoy.bel.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER