İzmit Körfezi'nde yıllar sonra ilk plaj Karamürsel'de açıldı

İzmit Körfezi'nde yıllar sonra ilk plaj Karamürsel'de açıldı

İzmit Körfezi'nde yıllar sonra ilk plaj Karamürsel'de açıldı
İZMİT Körfezi’nde yıllar sonra ilk plaj Karamürsel Sahili’nde açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili İbrahim Karaosmanoğlu da plajda denize girdi.

YILLAR SONRA İLK PLAJ AÇILDI

İzmit Körfezi’nde kirliliğin önlenmesi için yapılan çalışmalar ve sanayi tesislerinin sıkı kontrol altına alınmasıyla yıllar sonra denize girildi.

Körfezin, Marmara Denizi’ne yakın ve daha geniş alanında bulunan Karamürsel İlçesi’nde bu yıl ilk kez plaj kuruldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz sahillerinden kamyonlarla yüzlerce ton kum taşıtarak buradaki plaj bölgesine döktürdü. Deniz suyunun da tahliller sonucu yüzülebilir kalitede olduğu anlaşılınca plaj devreye alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile birlikte bu plajda denize girdi.
Kumlara yatan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nun yanına gelen çocuklar onunla şakalaşırken kuma gömdü.
Karaosmanoğlu, ‘’Körfez’de denize gireceğimizi söylediğimizde bize inanmayanlar oldu.

İşte Karadeniz sahillerinden getirdiğimiz kumlarla hazırladığımız plaj, her gün dolup dolup taşıyor. Körfez’de artık yüzme yarışları düzenleniyor. Havadan, karadan ve denizden yaptığımız denetlemelerle, hizmete soktuğumuz yeni arıtma tesisleriyle yakın bir gelecekte Körfez’in her yerinden denize gireceğiz” dedi.  (Hürriyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER