İstanbul'un Fethi kutlama haberi‏

İstanbul'un Fethi kutlama haberi‏

İstanbul'un Fethi kutlama haberi‏
Beykoz’da fetih heyecanı
Beykoz’da fetih kutlaması düzenlendi
İstanbul’un fethi mehteran gösterisiyle kutlandı
Fetih heyecanı Beykoz’da da yaşandı
İstanbul’un Fethi mehteran ve İstanbul türküleriyle kutlandı
İstanbul’un Fethi’nin 558.Yıldönümünü kutladık
 
Beykoz Belediyesi İstanbul’un Fethi’nin 558. Yıldönümünü mehteran, havai fişek gösterisi ve İstanbul türkülerinin yeraldığı konserle kutladı.
 
Belediye Başkanlık önündeki meydanda yapılan programa Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, siyasi partilerin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve başkan yardımcılarının yanı sıra bine yakın   Beykozlu katıldı.

Program, başta İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet ve şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Beykozlu genç hafızlardan Emrullah Çalışkan’ın muhteşem tilavetinin ardından Mehteran ekibi sahne aldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan mehteran ekibi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile gösterisine başladı. Fetih, Genç Osman, Hücüm marşları ile gösterisine devam etti.

Programda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, fetihle sadece bir şehrin değil tüm gönüllerin de fethedildiğini belirterek şunları söyledi: “İstanbul’un fethi, hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır. Fetihle bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. Peygamber Efendimiz ‘O’nu Fetheden ne büyük kumandan, O’nu fethedenler ne büyük asker’ şeklinde İstanbul’un fethini önemsemiş, müjdelemiş ve övmüştür. Fetih aynı zamanda farklı din, dil, ırktan insanların birarada yaşamasına, huzur ve adaletin sağlanması ve uygulanmasına da örnektir. Yüzyıllar boyunca medeniyetlere başkentlik yapmış İstanbul’un ve en eski yerleşim merkezlerinden olan Beykoz’un tarihi dokusunu, kültür ve tarihi mekanlarını korumak bizlere ve tüm vatandaşlara düşmektedir. Gelecek nesillerimize bu şuuru, bu bilinci yerleştirmek için gayret gösteriyoruz. Bunun için her yıl binlerce vatandaşımızı, gencimizi Çanakkale Şehitliği’ne ve Panorama 1453 Fetih Müzesi’ne götürüyoruz.  Bu vesile ile İstanbul’un Fethi’nin 558.yıldönümünü kutluyor, dünya kentini bizlere miras bırakan başta Fatih Sultan Mehmet  olmak üzere tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”
 
Program, konuşmaların ardından havai fişek ile  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın ve Siyahal’ın konseriyle sona erdi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER