İstanbul için Çok Kuvvetli Yağış Geliyor!

Valilik Uyarıyor: Marmara Bölgesi ve İstanbul için Çok Kuvvetli Yağış Geliyor!

İstanbul için Çok Kuvvetli Yağış Geliyor!

İstanbul için Çok Kuvvetli Yağış Geliyor!


Valilik Uyarıyor: Marmara Bölgesi ve İstanbul için Çok Kuvvetli Yağış Geliyor!


İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine dayanarak, İstanbul ve Marmara Bölgesi için kuvvetli fırtına ve sağanak yağış uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği, ayrıca sel ve su baskını riskine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerini temel alarak Marmara Bölgesi için ciddi bir fırtına uyarısı yaptı. Valilik tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan uyarıda, Marmara'da rüzgarın Cuma sabahı itibarıyla kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) esmesinin beklendiği belirtildi. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Hava Sıcaklığında Düşüş ve Sağanak Yağış Beklentisi
8-14 Aralık 2023 tarihleri arasında, hava sıcaklıklarının batı kesimlerde azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor. Ancak, hafta sonuna doğru batı kesimlerde sıcaklıkların tekrar artarak Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Sel ve Su Baskını Riskine Karşı Uyarı
Bu gece saatlerinden itibaren Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa ve İstanbul'un kuzey ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sağanak yağışların zamanla 1000 metre üzeri yüksek kesimlerde kar yağışına dönüşmesi öngörülüyor. Valilik, kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırıyor. Bu uyarılar, özellikle İstanbul ve çevresinde yaşayan vatandaşlar için önem taşıyor.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER