İskenderun Deniz Üssü'ne saldıranlar yakalandı

İskenderun Deniz Üssü'ne saldıranlar yakalandı

İskenderun Deniz Üssü'ne saldıranlar yakalandı
İskenderun Deniz Üssü'ne saldıranlar yakalandı
İskenderun'daki Deniz Üs Komutanlığı'na ve Osmaniye'de askeri lojmanlara saldıran terör örgütü üyeleri İstanbul'da yakalandı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü çalışmada, aralarında İskenderun'daki Deniz Üs Komutanlığı'na saldırı ile Osmaniye'de askeri lojmanlarda bir subay eşinin şehit edilmesi olaylarına karıştıkları belirtilen 3 kişinin adliyeye sevkedildiği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada İstanbul polisinin bir süredir bölücü terör örgütüne yönelik çalışma yürüttüğü ve bu çalışmalar neticesinde 17 Eylül 2010 tarihinde 9 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Şahısların, bölücü terör örgütünün yurt dışındaki kamplarında bomba eğitimi aldıkları ve kırsal alandaki örgüt mensupları ile irtibatlı oldukları tespit edildi. Operasyonda yakalanan bir kişinin sansasyonel eylem için hazırlık yaptığı, diğer 8 kişinin ise yardım ve yataklıktan dolayı gözaltına alındığı belirtildi.

Emniyette ilk ifadeleri alınan şüphelilerden 6'sı serbest bırakıldı. Diğer 3 şüpheli ise sorgularının tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
Yapılan yazılı açıklamada aydınlatılan eylemler de şu şekilde açıklandı:

"29 Mayıs 2010 tarihinde Hatay bölgesindeki bir maden ocağının basılarak bir özel güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, birinin de yaralanması, 31 Mayıs 2010 tarihinde İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı askeri birliğine roketatarlı saldırı ile 7 askerin şehit edilmesi ile 6 askerin yaralanması,
10 Haziran 2010 tarihinde Osmaniye'de jandarma komando karakoluna roketatarlı saldırı sonucu bir subay eşinin şehit edilmesi,
9 Ağustos 2010 tarihinde Antalya'da bir motosiklete bomba konularak 2"si yabancı uyruklu 3 kişinin yaralanması.
Açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet teşkilatı, kamu kurum ve kuruluşları ile hükümet konakları, turistik tesisler ve ekonomik hedeflere yönelik sansasyonel eylem hazırlıklarının belirlendiği de kaydedildi.

CİHAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER