İnternet Medyası'ndan büyük boykot!

İnternet Medyası'ndan büyük boykot!

İnternet Medyası'ndan büyük boykot!
İnternet Medyası'ndan büyük boykot!

Başbakan Erdoğan'ın yarın medya yöneticilerine vereceği kahvaltıya İnternet Medyası katılmıyor. Nedeni ise akreditasyon...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın genel yayın yönetmenleri ve medya grup başkanlarına vereceği kahvaltıya, 'İnternet Medyası' katılmama kararı aldı.

İnternet medyası tarafından Erdoğan'ın davetinin reddedilme nedeni ise medya ile yapılacak bu zirve için internet medyasına bir nevi "akreditasyon" sistemi uygulanmış olması.

Toplantıya sadece İnternet Medyası Derneği üyesi üç sitenin yöneticileri davet edildi.

DAVET EDİLEN ÜÇ SİTE GİTMEYECEK

İnternet Medyası, daha fazla sitenin davet edilmesi için girişimde bulundu ancak olumsuz yanıt aldı... Bunun üzerine İnternet Medyası Derneği üyesi olan ve Erdoğan'ın ziyaretine davet edilen üç büyük haber sitesi toplantıya gitmeme kararı aldı.

İNTERNET MEDYASI DERNEĞİ'NİN DUYURUSU

İnternet Medyası Derneği, Dolmabahçe'de yapılacak olan Başbakan Erdoğan'ın kahvaltılı basın toplantısına katılmayacaklarını bir açıklamayla sitesinden duyurdu. İşte derneğin açıklaması;

"Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Eylül 2010 Cumartesi sabahı İstanbul’da, bütün gazete ve televizyonların temsilcileri ile düzenleyeceği toplantıya ne yazık ki internet medyası temsilcilerinin bir bölümü davet edilmemiştir.

Bu ve benzeri toplantılara davet edilmeyerek görmezden gelinen internet medyasının aslında, milyonlarca okuyucun gücüyle artık "günümüzün en önemli haber kaynağı" haline geldiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Toplamda ziyaretçileri günlük 100 milyonu bulan haber sitelerinin yöneticileri olarak bir noktaya son kez dikkati çekiyoruz; Türkiye'de internete giren her 100 kişiden 70'i muhakkak bir haber sitesine giriyor ve ülkemizin genç nüfusu haberi artık internetten okuyor.

Bu konuda kurulan diyaloglar sonucu, söz konusu davete kuruluşlarımızı temsilen sadece İnternet Medyası Derneği’nin yönetiminde bulunan İnternethaber, Haber 7 ve Habertürk sitelerinin temsilcileri olarak Başkan Hadi ÖZIŞIK, yönetim kurulu üyeleri Ünal TANIK ve Mahmut KURŞUN davet edilmiştir.

İnternet konusunda erken yol alan ülkelerin başbakanlık ve başkanlık merkezlerinde internet medyasının temsilcileri için ofisler açılırken, temeli olmayan gerekçelerle Türkiye’nin en etkili sitelerinin yöneticilerinin bu toplantıya davet edilmemesini doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz. Bu nedenle, temsili olarak dernek yönetimine yapılan bu daveti kabul edemeyeceğimizi belirtiyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Saygılarımızla...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER