İnternet Mahir Ne İş Yapıyor

Mahir Çağrı, nam-ı diğer İnternet Mahir bugünlerde İzmir’de, kendini doğaya, hayvanlara, çocuklara yani sosyal sorumluluk projelerine adamış.

İnternet Mahir Ne İş Yapıyor
İnternet Mahir Ne İş Yapıyor

YILLAR SONRA SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Türkiye’nin internetle tanıştığı, çevirmeli bağlantı seslerinin odalarımızda çınladığı günlerde  tanıştık onunla.  Açtığı site ile değil Türkiye’nin dünyanın ilk internet ünlüsü oldu. www.ikissyou.org adlı sitesinden yaydığı ”This is my page … WELCOME TO MY HOME PAGE !!!!!!!!! I KISS YOU !!!” mesajıyla milyonlarca insana ulaşmayı başardı.

 
Mahir Çağrı, nam-ı diğer İnternet Mahir bugünlerde İzmir’de, kendini doğaya, hayvanlara, çocuklara yani sosyal sorumluluk projelerine adamış. Ama bir yandan da ülke ülke gezip İnternet Mahir’in hayatını filme çekiyor. Mahir Çağrı yoğun gezi trafiği arasında sorularımızı yanıtladı; uzun süredir kendisinden haber alamayanlara mesaj yolladı.

* İnternetle tanıştığımız günlerde açtığınız site ile dünya çapında tanındınız. Şimdi neler yapıyorsunuz?
Türkiye’de olduğum zamanlara İzmir’deyim. Bazen yurtdışına çıkıyorum. Geçen yıl bir süre New York’ta ev kiralamıştım. Yakında doğa ile başbaşa olabileceğim bir hayata geçmeyi planlıyorum. Zaten  zamanımın büyük bölümünü  engelliler, evsizler,  çocuklar, doğa ve hayvanlar için iyi işler yapmaya ayırıyorum. Ama bunları basına manset olsun, gösteriş olsun diye yapmadığımdan çok fazla dikkat çekmiyor. Zaman zaman twitterda paylaşınca haberi oluyor insanların.

*Sizi takip edenler, hayranlarınız memnun mu bir anlamda bu kadar içine kapanık bir hayat sürmenizden?
Dünyanın pekçok ülkesinde arkadaşlarım, dostlarım var. Gazeteciler, yazarlar, artistler. Beni seven insanlarla görüşmeye devam ediyorum.  Sohbet ediyoruz, fikir alışveriş yapıyoruz. Konferans, panel, açılışılar oluyor, katılıyorum. Kimbilir yurtdışında ya da Türkiye’de bir gazetede yazı yazarım. Ya da iyi bir proje olursa bir reklam filminde oynayabilirim. Çünkü Türkiye’de beni sevenler neden bu tarz işlerde yer almadığımı, talk showlara konuk olmadığımı soruyor.

*Hala yolda yürürken hatırlıyorlar mı sizi? Yanınıza gelip konuşanlar ne öğrenmek istiyor sizden, neler soruyorlar …
Elbette hatırlıyorlar. Hem Türkiye’de, hem yaşadığım yerde hem de yurtdışına çıktığımda yanıma gelip fotoğraf çektirmek isteyenler, beni sevdiğini gurur duyduğunu söyleyenler oluyor. Birlikte zaman geçirmek için evine davet edenler oluyor.
“Ünlü gibi yaşamayan en ünlü benim”

“Ünlü gibi yaşamayan en ünlü benim”

*Türkiye’den görüştüğünüz ünlü isimler var mı?


Ben Türkiye’de belirli bir sınıfın olduğu yerlerde, partilerde, gece yaşamlarında hiç olmadım. Sanırım böyle yaşayan tek dünya ünlüsü benim…  Ünlü olmak benim hayatımı evimi, arkadaşlarımı , karakterimi değiştirmedi. Sanırım bu da bir ilk… Ama beni bir çok dünya ünlüsünün tandığını sevdiğini biliyorm, Julia Roberts beni sevdiğini yazmıştı mesela. Arkadaşlarının beni bildiğini, takip ettiğini , konuştuklarını yzamıştı.  Elbette Bill Gates gibi bir çok iş adamı, siyasetçi, devlet başkanı ve aileleri de biliyor eminim. Obama  ve eşi de biliyordur. Çünkü ilk olunca bilinir, tanınır olmak da normal oluyor.

* İnternete girdiğinizde  neler yaparsınız?
Nete girdigimde maillerimi kontrol ediyorum. Dünyadaki olayları dış basından takip ediyorum. Amerika ve diğer ülkelerdeki hayranlarımla arkadaşlarımla konuşuyorum. Zaman zaman alışveriş yapıyorum. Belgesellere bakıyorum. Gittiğim, gideceğim yerleri siteden, twitterden duyuruyorum.

“Sponsorum olsun Google’la yarışırım”


* www.ikissyou.org sitenizi baktığımda sanki değişikliklere, yeniliklere pek de ayak uydurmadığınızı görüyorum. Neden geliştirmediniz?
Evet, sitede genelde bisey yapmadık. Aslında bilinçli bir tercih oldu bu durum. Çünkü o sitenin o şekli ile kalması sanki daha iyi olur gibi düşündüm. Ama bugünlerde yeni bir kaç proje var site ve yan sitelerle ilgili. Bazılarına yalnız değil de güçlü sponsor ya da partnerlerle girmek istiyoruz. Onun çalışmaları devam ediyor. Mahirtube’da bunlardan sadece birisi…

*Evet, mahirtube.com’ da da uzun zamandan beri “coming soon” notu var. Planlarınız neler?
Bu site ve başka projelerimiz için sponsor desteğine ihtiyacımız var. Neden Türkiye’den de bir Google-youtube-facebook çıkmasın… Yani milyonlarca insana ulaşabilecek, değeri milyarlarca dolar olabilecek böyle bir site ülkemiz, devletimiz için her açıdan kazanç olur ama bunun için ilgi ve destek gerek. Başbakan Erdoğan da zaman zaman uluslararası bir marka olmasını istediğini söylüyor, buna en çabuk ulaşabilecek kişi benim; dünyada iz bırakan milyonlarca hayranı olan biri için kolay olmaz mı?

İNTERNET MAHİR’İN EN’LERİ
-Resimleri en çok indirilen erkek
-Dünyanın en çekici 50 kişisi arasında ilk üçe giren ilk Türk
-En çok ziyaret edilen site ve ilk internet ünlüsü
-Forbes’un dünyada en ünlü 100 insan listesine giren tek Türk

“Hayatım film oluyor”

*Bir film projesi üzerinde çalıştığınızı duymuştum. Hangi aşamada?

Çekimlere USA’ de başladık. 2 yıldır sürüyor. Ülke ülke gezerek kendi yaşamımı çekiyorum. Sanırım çok güzel bir film olacak. Ama film çekmek oldukça yorucu ve pahalı bir iş.Ekip profesyonel. Bugünlerde final sahnesi planlanıyor. Zaman zaman çekiliyor, zaman zaman dinleniyoruz. Umarım bu yıl vizyona girer.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2013, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER