İnanç turizminde bir numara!

İnanç turizminde bir numara!

İnanç turizminde bir numara!
İnanç turizminde bir numara!
Pek çok turistin ilgisini çekiyor.


İnanç turizminin önemli merkezlerinden biri olan Hatay, farklı turizm seçeneklerini bir arada bulundurması nedeniyle turistlerin ilgisini çekiyor.

Farklı dine inananların bir arada barış, kardeşlik, dostluk ve huzur içerisinde yaşadığı ''Hoşgörü Kenti'' olarak adlandırılan Hatay'ın denizinden yaylalarına, mağaralarından kiliselerine kadar her unsuru turizmde önemli alternatifler oluşturuyor.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'ı, özellikle kültür ve inanç turizmi açısından önemli bir noktaya getirmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Kentin, inanç turizmi açısından diğer illerden farklı olarak daha çok zenginliği barındırdığını ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:

''Turizmin hak ettiği noktaya gelmesi için turizm mastır planı hazırlıyoruz. Bu kapsamda, ilimizin değerlerini masaya yatırıp hangi unsurlarını ön plana çıkaracağımızı ve ne gibi çalışmalar yapacağımızı belirleyeceğiz. Önümüze koyacağımız hedefleri kısa sürede hayata geçirerek Hatay'ı turizmde bir marka yapacağız. Denizi, yaylaları, mağaraları ile de önemli olan Hatay'da özellikle kültür ve inanç turizminde mesafe kat etmek istiyoruz. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız.

Kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Samandağ ilçesinde bulunan ve M.S. 1'inci yüzyılda, dağdan gelen suların yarattığı selleri önlemek amacıyla Roma İmparatoru Vespasianus ile Titus'un bin tutsağa 10 yılda yaptırdığı bilinen ''Titus Tüneli'' ile ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesi, Payas beldesinde bulunan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde çevre düzenleme çalışmalarıyla ilgili projeler yürütülüyor.''

Hatay Turizm Derneği Başkanı Metin Kışlıoğlu ise yıllardır kentin sahip olduğu önemli değerlere rağmen turizmden hak ettiği payı alamadığını kaydetti.

Turizmdeki kötü kaderin havaalanının açılması ve Ortadoğu ülkeleriyle vizelerin kaldırılmasından sonra değişmeye başladığını vurgulayan Kışlıoğlu, ''Yıllardır kentimizin tanıtımını yapmak için büyük çaba sarf ettik. Geç de olsa emeklerimizin karşılığını almaya başladık. 'Hoşgörü Kenti' olarak farklı dine inananların bir arada yaşadığı Hatay, turizmde meyveleri toplamaya başladı. Yıllık 300 bin olan olan yerli ve yabancı turist sayımızın 2 yıl içinde 1 milyona çıkacağını tahmin ediyoruz. Bu kapsamda valilik başta olmak üzere tüm kurumlar canla başla çalışıyor'' diye konuştu.

Kışlıoğlu, şu an kente yurt içinin yanı sıra Ortadoğu başta olmak üzere Almanya, Japonya, Kore, İtalya, ABD gibi ülkelerden turistlerin geldiğini söyledi.

Hatay'da, inanç turizminin yanı sıra son yıllarda termal turizmin de gelişmeye başladığını ifade eden Kışlıoğlu, bunun da turist sayısını artıran bir etken olduğunu kaydetti.

Antakya'da termal olarak hizmet veren beş yıldızlı bir otelin bulunduğunu vurgulayan Kışlıoğlu, ''Ancak önümüzdeki yıllarda bu kapsamda yeni oteller açılacak. Termal, turizmde lokomotifimiz olacak'' diye konuştu.

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109