Hatay'da Dünyanın ilk ışıklı caddesine ilk adım

Hatay'da Dünyanın ilk ışıklı caddesine ilk adım

Hatay'da Dünyanın ilk ışıklı caddesine ilk adım
1,5 milyon TL ödenek alındı... Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kültürel mirasa sahip çıkmak için olumlu adımlar attıklarını söyledi.

Dünyanın ilk ışıklı caddesi olarak tarih sayfalarında yer alan Kurtuluş Caddesinde gerçekleştirilecek iyileştirme çalışmalarında 9 ay gibi kısa bir sürede proje hazırladıklarının altını çizen Lekesiz, proje için Kültür Bakanlığından 1,5 milyon TL ödenek aldıklarını açıkladı.

Kurtuluş Caddesi projesini Hatay için milat olarak gördüklerini dile getiren Lekesiz, kültürel mirasa sahip çıkılması anlamında somut adımlar atıldığını vurguladı. 2 senede bitmeyecek işlerin 9 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını kaydeden Vali Lekesiz Adalet Bakanı Sadullah Ergin faktörünün önemine dikkat çekti.
Hıristiyan aleminin ikinci hac merkezlerinden biri olan ve Antakya'da bulunan St. Pierre Kilisesinin iyileştirilmesi için bir proje hazırladıklarını da hatırlatan Lekesiz, bu proje ile kiliseye gelen turistlerin en az 1 saat kilisede kalmalarını amaçladıklarını belirtti.
İnsanların St. Pierre Kilisesinde zaman geçireceği bir çevre düzenlemesi ve yürüyüş parkuru oluşturulacağını kaydeden Lekesiz, yıkılması gereken yapılarla uğraşıp zaman kaybetme lüksünün olmadığını anlattı.

Yeni müze yerinin tekrar değiştirileceği iddialarını da kesin bir dille yalanlayan Lekesiz ayrıca Kurtuluş Caddesinde de yeni bir müze kurma hazırlıklarına başlayacaklarını müjdeledi.

Hatay'ın her açıdan heyecan verici bir zenginliğe sahip olduğunu ifade eden Vali Lekesiz, "Heyecansız geçen gün yaşanmamış gündür. Bu Vali için de, belediye başkanları, kaymakamlar ve basın için de böyle olmalı. Bu ili hayal ettiğimiz geleceğe taşımak için güç birliği yapılması gerekli. Daha güçlü bir geleceği beraber inşa edeceğiz." şeklinde konuştu.

Cihan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER