Hatay'da BDP konvoyuna geçit yok

Hatay'da BDP konvoyuna geçit yok

Hatay'da BDP konvoyuna geçit yok
HATAY'ın Dörtyol İlçesi'nde, pazartesi günü 4 polisin şehit edilmesinin ardından çıkan olaylarda zarar gören Doğu kökenli vatandaşların yanında olacaklarını söyleyerek bu sabah Diyarbakır'dan yola çıkan, Genel Başkan Selahattin Demirtaş başkanlığındaki BDP heyetinin kente girişine Hatay Valiliği'nce izin verilmedi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, BDP heyetinin bugün Dörtyol İlçesi'ne yapacağı ziyaretin 'telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceğine' dikkat çekerek, girişlerine izin vermeyeceklerini açıkladı. Karara tepki gösteren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, "Bu yapılan hukukun çiğnenmesidir" dedi.

Dörtyol İlçesi'nde geçen pazartesi gecesi çıkan ve salı günü de devam eden olayları yerinde incelemek amacıyla BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır İl başkanı Nijad Yaruk, bazı Parti Meclisi üyeleri ve partililer sabah saat 07.00'de Diyarbakır İl binası önünde toplandı.

Tamamı özel 20 araçlık konvoy ile yola çıkan BDP heyetine, güzergah üzerinde bulunan Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden de katılım oldu. Daha sonra Şanlıurfa'ya ulaşan BDP konvoyu, burada da partililer tarafından karşılandı. Burada da katılımların olduğu gözlenirken, BDP konvoyu Şanlıurfa çıkışındaki bir tesiste çay molası verdi.

DÖRTYOL'A GİRİŞLERİNE YASAK

BDP heyeti yolda gelirken, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, 'telefisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceği' gerekçesiyle, Dörtyol İlçesi'ne sokulmayacaklarını açıkladı.

Vali Lekesiz, bu konuda herkesin anlayışlı ve dikkatli olmasını isteyerek, "Israrcı olunması halinde kolluk kuvvetleri gerekli müdahaleyi yapacak. Kamu düzenini sağlayabilmemiz için bu gösteriye asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Dörtyol İlçe Jandarmla Komutanlığı binasında gelişmeleri izleyen Vali Lekesiz'in yanı sıra Kaymakam Hayri Sandıkçı'nın başkanlığında oluşturulan kriz masasında ilçe ve belde belediye başkanları ile sürekli toplantı yapıldı.

İZİNSİZ MİTİNG HAZIRLIĞI İDDİASI

BDP heyetinin Dörtyol İlçesi'ne alınmayacağı saat 11.30'da açıklanırken, sabahtan itibaren gelecek konvoyun ilçe merkezi yerine otobandan Ocaklı Yolu'na yönlendirilerek Güneydoğulu vatandaşların yoğun bulunduğu Yeşil Mahalle'ye gitmesi için hazırlık yapıldığı gözlandı.

Selahattin Demirtaş başkanlığındaki 30 araçlık konvoyun yanı sıra, çeşitli il ve ilçelerden 5-10 araçlık konoyların da Dörtyol'a hareket ettiği saptandı. BDP yöneticilerinin Yeşil Mahalle'de miting yapması için platform oluşturduğu dikkati çekerken, tüm ilçede polis ve jandarma olağanüstü güvenlik önlemi aldı.

DEMİRTAŞ: YAPILAN HUKUKUN ÇİĞNENMESİDİR

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne girişlerine izin verilmemesi kararına tepki göstererek, şunları söyledi:

"Bu yapılan hukukun çiğnenmesidir. Biz parti binamızın yakıldığı Dörtyol'da evleri, işyerleri yakılan insanlara destek olmak için böyle bir girişimde bulunduk. Kalabalıkla gitme gibi bir niyetimiz de yoktu. Öyle bir şey olsa, binlerce kişiyle gidebilirdik. İçişleri Bakanı ve Vali'nin bu konudaki tutumu da son derece gereksiz. Bir partinin eşbaşkanını ilçeye sokmamak, uygun bir davranış değil. Bu yaptığımız sükunetin sağlanmasına yönelik girişim. Hatay bir mozaiktir. Hatay'da böyle bir şeyin olması üzüntü verici. Hatay'da yaşanan bir provokasyondur. İçinde devletin, hükümetin olmadığı bir provokasyonun başarılı olma şansı yoktur."

(kaynak: DHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER