Genelkurmay’dan ölen er Kantar için sert açıklama

Genelkurmay’dan ölen er Kantar için ikinci açıklama geldi. Kantar’ın ‘hoşnutsuzluk yaratmak’tan oda hapsiyle cezalandırıldığı belirtilen açıklamada “Başörtüsü iddiaları gerçek dışı” denildi ve bazı çevrelerin vatandaşları TSK’yı tartışma içine çekmek istedikleri iddia edildi.

Genelkurmay’dan ölen er Kantar için sert açıklama

Genelkurmay’dan ölen er Kantar için ikinci açıklama geldi. Kantar’ın ‘hoşnutsuzluk yaratmak’tan oda hapsiyle cezalandırıldığı belirtilen açıklamada “Başörtüsü iddiaları gerçek dışı” denildi ve bazı çevrelerin vatandaşları TSK’yı tartışma içine çekmek istedikleri iddia edildi.

Genelkurmay'dan sert açıklama

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde, piyade er Uğur Kantar’ın vefatı ile ilgili olarak basında çıkan haberler hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada özetle şu bilgilere yer verildi:

ODA HAPSİ: Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı 28’inci Mekanize Piyade Tümen Komutanlığında vatani görevini yapan P.Er Uğur Kantar, birliğinde bir arkadaşı ile kavga etmek suretiyle “hoşnutsuzluk yaratmak” suçundan dolayı bölük komutanı tarafından yedi gün oda hapsiyle cezalandırılmış ve cezasının infazı için 18 Temmuz 2011’de Tümen Disiplin Ceza ve Tutukevi’ne konulmuştur.

EPİLEPSİ KASILMALAR: 25 Temmuz 2011’de Tümen Disiplin Ceza ve Tutukevi’nden çıkış işlemleri yapılırken fenalaşarak bayılmış, vücudundaki epilepsi (sara hastalığı) benzeri kasılmalar ve yüksek ateş nedeniyle, bir subay refakatinde önce kışla revirine ve müteakiben de acil olarak Lefkoşa Doktor Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir.

GÖREVDEN ALINDILAR: Tümen Komutanlığınca durum şüpheli görülerek 25 Temmuz 2011’de İdari Tahkikat Heyeti görevlendirilmiş ve heyet tarafından 17 personelin ifadesine başvurulmuştur. Tümen Komutanlığı 26 Temmuz günü saat 04.00’da, Tümen Disiplin Ceza ve Tutukevi’nde görevli altı gardiyanı görevlerinden almıştır. Askeri Savcı, soruşturma kapsamında iki gardiyanı gözaltına almıştır. Ardından iki gardiyan tutuklanmıştır. GATA Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’nde, 79 gün yoğun olarak her türlü tıbbi işlem yapılmasına rağmen, 12 Ekim saat 22.30’da vefat etmiştir.

AİLE BİLGİLENDİRİLDİ: 04 Ağustos 2011’de merhum Uğur Kantar’ın babası Aydın Kantar, avukatı Muharrem Kılıç ile birlikte KKTC’ye gelerek Tümen Komutanlığından bilgi almak istemiştir. Kendileri Alay, Tabur ve Bölük Komutanları ile görüştürülmüş ve bilgilendirilmişlerdir.

AİLE ÖZÜR DİLEDİ: Merhumun babası ve avukatı, 26 Temmuz tarihinden itibaren bazı aile fertleri tarafından bölük komutanına açılan tehdit içerikli telefonlardan dolayı üzüntülerini belirtmişler ve onlar adına özür dilemişlerdir.

GENELKURMAY TAKİP ETTİ: Sıralı tüm komutanlıklar (Sn. Genelkurmay Başkanı dahil) tarafından merhumun sağlık durumu günlük olarak takip edilmiştir.

TEPKİLİ CEVAPLAR: Uğur Kantar’ın hayatını kaybettiği haberi birliğine ulaşır ulaşmaz, Alay, Tabur ve Bölük Komutanı merhumun babasını telefonla arayarak başsağlığı dileklerinde bulunmuş, babasının tepkili cevaplarına rağmen olaydan duyulan üzüntü yinelenmiş ve her türlü yardıma hazır oldukları bildirilmiştir.

GERÇEK DIŞI: Merhum Uğur Kantar’ın aile fertlerinin GATA Misafirhanesinden istifade ettirilmedikleri ve annesinin başörtüsü yüzünde hastaneye alınmadığı yönündeki söylem ve yayımlar maksatlı olup tamamen gerçek dışıdır.

BABA-AĞABEY ŞEFKATİ: Sonuç olarak, TSK komuta kademelerinde görev yapan tüm personel, insan haklarına ve özgürlüklerine son derece saygılı ve vicdani sorumluluğunun bilincinde olarak baba-ağabey şefkatiyle görev yapmaktadır. Şiddeti ve kötü muameleyi önlemeye yönelik tedbirler kararlılıkla uygulanmaktadır. Ancak maksatlı kişi ve çevreler tarafından münferit olayların genelleştirilerek, TSK mensuplarının büyük bir bölümüne teşmil edilme gayretleri ve buna benzer olayların devamlı gündemde tutularak vatandaşlarımızı TSK’dan ve yükümlüleri vatan hizmetinden soğutma ve TSK’yı tartışmalar içine çekme çabalarının, ülkesini gerçekten seven değerli ve sağduyulu halkımızın vicdanlarında akamete uğratılacağına ve halkımızın, içinden çıktığı bu milli ordusuna daima destek vereceğine gönülden inanılmaktadır.      (Vatan)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER