GENELEV YIKILDI HAYAT KADINLARI ORTADA KALDI FUHUŞ SOKAĞA TAŞINIYOR

Ankarada kamulaştırılan genelevin yıkımına devam edildi.

GENELEV YIKILDI HAYAT KADINLARI ORTADA KALDI FUHUŞ SOKAĞA TAŞINIYOR
Ankarada kamulaştırılan genelevin yıkımına devam edildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bentderesi semtinde bugün 125 odanın bulunduğu 7 evi yıkarken, fuhuşun sokağa taşınacağını belirten hayat kadınları ve bazı işletmeciler ise yıkıma tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2 yıl önce yıkımına başladığı genelevde bugünde 7 evi yıktı. Dört katlı 7 evde toplam 125 oda yıkılırken, önümüzdeki günlerde kalan 8 evin daha yıkılacağı öğrenildi. Bugünki yıkımda genelevin girişinde bulunan polis noktası da yıkılırken, polisin kalan evler için geçici nokta da kalacağı kaydedildi. Bu arada yıkıma başlamadan önce odalardaki eşyalar belediye ekipleri ve işletmeciler tarafından çıkartılarak kamyonlara yüklendi. Çıkartılan eşyalar arasında çelik para kasası, Atatürk portleri, çok sayıda vantilatör olması ise dikkat çekti. Bu arada polis ekipleri de olası bir taşkınlığa karşı çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Yıkımın devam ettiği sırada bazı müşterilerin hişbirşey olmamış gibi geneleve girmeleri dikkat çekti. Çevrede toplanan çok sayıda vatandaş ise saatlerce genelevin yıkımını izledi. Belediye yetkilileri, bugün yıkımına başlanan 7 evin ardından bir kaç gün içinde kalan 8 evin de yıkımının gerçleştireceklerini belirtiler. Yetkililer kısa süre sonra Bentderesi'nin tamamen boşalacağını söylediler.

'FUHUŞ SOKAĞA TAŞINIR

Evlerde 300 vesikalı hayat kadının çalıştığını kaydeden genelev sahipleri, kendilerine yer gösterilmemesi halinde fuhuşun sokağa taşınacağını belirtti. Genelevde çalışan hayat kadınları da "Bize yer gösterilmedi, biz devletten vesika almış, devlet izniyle bu işi yapıyoruz. Şimdi ne yapacağız? Çoğumuzun çoluk çocuğu var, ev geçindiriyoruz. Belediye Başkanı Melih Gökçekin yüzünden başkentte fuhuş sokağa taşınacak. Biz de gidip sokak aralarında, sağlıksız koşularda mı bu işi yapalım? Birilerinin bize sahip çıkması ve yeni genelev için yer göstermesini istiyoruz" dediler. Bu arada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise genelev için yer göstermenin kendi yetkilelirinde olmadığını, buna valiliğin karar vereceğini söyledi. Genelev sahiplerinin, Ankara Valiliği'ne yer için yaptığı başvurularına bugüne kadar bir cevap alamadıkları kaydedildi.

ANTİK TİYATRO ORTAYA ÇIKACAK

Ankara Kalesi'nin eteklerinde bulunan Bentderesi'nde, genelevin bulunduğu bölgenin hemen altındaki tarihi Roma antik tiyatrosunu ortaya çıkarmak için kazı çalışmalarına da başlandı. Kazıların başlamasının ardından ilk olarak İlksan Öğretmen Evi yıkılmış, ardından Bentderesi Genelevi'nin bulunduğu yerdeki evlerin yıkımına başlanmıştı. Bu arad Genelevin bulunduğu alana ise meydan yapılacağı kaydedildi.

GÜNDE 7 BİN KİŞİ 2 MİLYON TL BIRAKIYORDU

Ankara Kalesinin eteklerinde kurulan ve bulunduğu semtten adını alan Bentderesi Genelevi 1950li yıllından beri hizmet verdiği kaydedildi. Toplamda 300 hayat kadının çalıştığı genelevinde günlük 7 bin ziyaretçinin uğradığı ve genelevde günlük dönen paranın 2 milyon TL olduğu belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109