GENEL SEÇİMİN TARİHİ BELİRLENDİ

GENEL SEÇİMİN TARİHİ BELİRLENDİ

GENEL SEÇİMİN TARİHİ BELİRLENDİ
GENEL SEÇİMİN TARİHİ BELİRLENDİ
AKP MYK toplantısında 2011 Genel Seçimlerinin 12 Haziran’da yapılması kararı alındı. Karar için YSK’dan da görüş isteneceği bildirildi.

Toplantıda ayrıca, Hürriyet gazetesinden istifa eden Oktay Ekşi için 81 ilin teşkilatlarının da dava açması görüşüldü. MYK toplantısında kamu borçlarına ilişkin hazırlanan düzenlemelere de Başbakan Erdoğan’ın onay verdiği öğrenildi.
AKP MYK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplandı. Edinilen bilgiye göre toplantıda, Taksim’de yaşanan saldırı, Meclis çalışmaları, Hükümetin hazırladığı kamu borçlarına ilişkin düzenleme, Hürriyet gazetesinden istifa eden Oktay Ekşi ve 29 Ekim resepsiyonu da masaya yatırıldı.
MYK toplantısında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyona katılmayan askerin ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tavrı eleştirildi. MYK toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçildiği günden beri attığı her adımın, söylediği her sözün "çelişkili" ve "tartışmalı" olduğu dile getirildi. Kılıçdaroğlu’nun aldığı kararların kendisinin ve partisinin inisiyatifinde olmadığı değerlendirmesinde bulunuldu.

-81 İL EKŞİ’YE DAVA AÇACAK-

MYK toplantısında istifasına neden olan Oktay Ekşi’nin köşe yazısı da geniş bir şekilde değerlendirildi. Ekşi’nin AKP’ye direkt hakaret ettiği dile getirilirken, bu hakaretin bireysel davalar ile yeterli kalmayacağı ifade edilerek, 81 il teşkilatının da Ekşi’ye yönelik dava açması kararı alındı.

-KAMU BORÇLARINA GENİŞ KAPSAMLI AF-

Öte yandan Maliye Bakanlığı’nın Kamu borçlarının yeniden düzenlenmesini öngören düzenlemelere de toplantıda Başbakan Erdoğan tarafından onay verildiği belirtildi. Bu çerçevede kamu alacaklarının faizlerinin silinmesini ve anaparanın yüzde 50’sini ön gören düzenlemelerin hem tasarı hem de teklif olarak meclise sunulması kararı alındı.

-SEÇİMLER 12 HAZİRAN’DA-

Toplantıda, 27 Temmuz 2011’de yapılacak olan genel seçimlerin 12 Haziran 2011’de yapılmasını uygun olacağı düşüncesi ağırlık kazandı. 12 Haziran ile ilgili YSK’dan da görüş isteneceği ifade edildi.

-MECLİS ÇALIŞMALARI-

Bu arada Meclis çalışmalarının da ele alındığı toplantıda, önceliği olan yasaların Aralık ayından önce Genel Kurul’dan geçmesi için milletvekillerinin düzenli olarak Genel Kurul çalışmalarına katılması sağlanacak. Gerekli olmadıkça Ankara dışına çıkılmayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER