Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy 6 saatlik ziyaret için Türkiye'ye geldi

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy 6 saatlik ziyaret için Türkiye'ye geldi

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy 6 saatlik ziyaret için Türkiye'ye geldi
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy 6 saatlik ziyaret için Türkiye'ye geldi

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, G-20 dönem başkanı sıfatıyla bugün 6 saatlik bir çalışma ziyareti için Ankara'ya geldi. Türkiye-Ankara hattıda soğuk rüzgarların estiği dönemde gerçekleşen ziyarete havalimanındaki karşılama töreni de damgasını vurdu. Törene hükümetten hiçbir yetkili katılmadı.


G-20 dönem başkanı sıfatıyla Ankara'ya gelen Sarkozy'yi Esenboğa Havalimanı'nda Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve öteki ilgililer karşıladı.

Sarkozy, kendisine ayrılan araca binmeden önce basın mensuplarına el salladı. Bir gazetecinin uzaktan yönelttiği soruya Sarkozy gülümseyerek karşılık verdi. Sarkozy, kendisine tahsis edilen araçla havalimanından ayrıldı.

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE KARŞILADI

Çalışma ziyareti için Türkiye'ye gelen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Gül, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'yi Çankaya Köşkü'nün girişinde karşıladı. Burada bir süre basın mensuplarına poz veren Gül ve Sarkozy, daha sonra baş başa görüşmeye geçti. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy onuruna çalışma yemeği verdi.

GERGİN ZİYARET                                                                                

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, G-20 dönem başkanı sıfatıyla bugün 6 saatlik bir çalışma ziyareti için Ankara'ya geldi. Gelmeden önce de bilinen görüşlerini yineledi.

Ankara-Paris hattında soğuk rüzgarların estiği bir dönemde Fransa
Gökçek'i tanıdı!


Cumhurbaşkanı Nicolas sarkozy Ankara'ya geldi. Ancak Sarkozy'nin ziyaretinin iki ülke ilişkilerini yeniden canlandırması şüpheli. Abdullah Gül'ün davetine olumlu cevap vermeyen Sarkozy, Türkiye'ye Fransa Cumhurbaşkanı sıfatıyla değil, G-20 dönem başkanı sıfatıyla geldi.

Ziyareti ilginç kılan bir başka detay da süresi. Sarkozy sadece 6 saat Türkiye'de kalacak. Ziyaret çerçevesinde yer almamasına rağmen Anıtkebir'i ziyaret edecek olan Fransa Cumhurbaşkanı, bununla kamuoyunun gönlünü almaya çalışacak.

YİNE TAM ÜYELİĞE KARŞI ÇIKTI

Ancak ziyaret öncesinde yaptığı son açıklama, Anıtkabir ziyaretinin önüne geçecek gibi. Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtlayan Sarkozy, doğu ıle batı arasında köprü olan Türkıye'nin, yeri doldurulamayacak bir role sahip olduğunu, bu nedenle, Türkiye ile Avrupa Birliği'nin tam üyeliğe kadar gitmeksizin, mümkün olduğunca sıkı ilişkiler yürütmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Sarkozy, "bunu dile getirerek kimseye hakaret etmiyorum ve hiçbır şekilde ülkenize duyduğum derin hayranlığı sorgulamıyorum" dedı.

ERDOĞAN: BU KONUYU ONA SORACAĞIM

Başbakan Erdoğan ise, atv'de katıldığı bır programda, "sayın Sarkozy ile daha önce konuştuk. Bu konularda bu şekilde konuşmaması konusunda uyarılarda bulunduk. Bu konuyu kendisine soracağım" dedi.
Facebook'ta Paylaş

internethaber.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER