Fikirtepeliler bu habere dikkat!

Fikirtepeliler bu habere dikkat!

Fikirtepeliler bu habere dikkat!
Fikirtepeliler bu habere dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı Fikirtepe'ye çıkarma yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı Fikirtepe'de incelemelerde bulundu. Proje hakkında bilgi veren Topbaş, "Birileri gelir, 'belediyeden geliyorum' der, inanmayın. Sakın düzenbazlara kapılmayın" diyerek vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Başkan Topbaş, öğle namazını kıldığı Fikirtepe Onikiler Camii'nden çıkarken vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Avluda toplanan kalabalığa seslenen Topbaş, "2011 yılı itibariyle İstanbul'u yenileme projesini başlatacağımızı söyledik. Fikirtepe sembol bölge. İstanbul'da çok Fikirtepe'ler, çok sıkıntılı olan yerler var. 'Burada bir imar artışı verelim' dedik. Bize gelen talepler 'Kadıköy'de 2.07 emsal verilse' deniyordu. Biz burada çok emek sarf ettik. 'Muhalefet bunu kullanarak halkı tedirgin etmesin. Öyle bir imar hakkı verelim ki kendi kaynağını kendi üretsin kendisi geliştirsin.' dedik. Hemen karşısında 20 bin metrekareyi yakalayan gökdelen yapıyorsa benim vatandaşım da birleşsin o da yapsın gökdelen niye yapamıyor?" diye konuştu.

Vatandaşlara, "bilinçsiz bir şekilde imza atmayın" çağrısında bulunan Topbaş, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Topbaş, "Birileri gelir, 'belediyeden geliyorum' der. İnanmayın. Sakın düzenbazlara kapılmayın. Bu konuda bir arkadaşımızı görevlendireceğim. Genel sekreter yardımcım ve imar komisyon başkanı gelip zaman zaman size bilgilendirme yapacak. Belediyemizin internet sitesinden de bilgileri vereceğiz. Oradan takip edin. Sizin bu imkanlarınızı kapmaya çalışan insanlar çıkabilir. Alo İmar diye bir hat kuracağım. Numarasını size vereceğiz. Pankartlar asarak duyuracağız. Oradan bu konuyu direk konuşabilirsiniz" dedi.

Başkan Kadir Topbaş, Fikirtepe'de arazi ve daire değerlerinin iki katına çıktığını ifade ederek, "Başarılı olmayan, güven duygusu olmayan insanlarla çalışmaya koyulmayın" dedi. "Bir daireyi 50 kişiye satarlar. Düzgün çalışan insanlarla beraber olmaya özen gösterin" diyen Topbaş, "kaç tane daire alırım" hesaplarının ötesinde her şeyden önce "depremden kurtulacağım, insan gibi kaliteli bir evde yaşayacağım" konularının düşünülmesini gerektiğini söyledi.

Okmeydanı-Şişhane arasına yapılması planlanan Havaray projesi ile ilgili de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Topbaş, 35 kilometrelik raylı sistem programları olduğunu söyledi. Topbaş, bunun bir kısmının havaray olduğunu belirterek, "Bazı yerlerde minibüs hatlarının bulunduğu yerler oradaki minibüs esnafı girerse yap-işlete onları da vermeyi düşünüyoruz. Projelendirme var bunlar Şişhane-Okmeydanı istikameti ve Sefaköy-Halkalı istikameti gibi bu alanlarda daha doğru toplu ulaşım sistemi geliştirmek gibi niyetimiz ve çalışmamız sürüyor. Her an adım atılabilir, teknik çalışmalar sürüyor" dedi.

Topbaş, cami avlusunda yaptığı konuşmanın ardından vatandaşların yoğun ilgisi altında Fikirtepe'de dolaştı. Girdiği bir büfecide çocuklara döner-ekmek ısmarlayan Topbaş, Dumlupınar Mahallesi'nde de muhtarlık binasının balkonuna çıkarak halka seslendi.

internethaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER