Esad: Batı'nın müdahalesi dünyaya çok pahalıya mal olur

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Batı ülkelerinin Suriye'ye müdahalesinin 'dünyaya çok pahalıya mal olacağını" söyledi.

Esad: Batı'nın müdahalesi dünyaya çok pahalıya mal olur


İsyancılarla yaklaşık 20 aydır süren çatışmalar nedeniyle iktidarı sarsılan Esad, başlıca müttefiklerinden Rusya'nın resmi televizyonu RT'ye röportaj verdi.Esad'ın röportajda Suriye'yi, "bölgede sekülerizmin, istikrarın ve bir arada yaşamanın son kalesi" diye tarif etmesi dikkat çekiyor.

RT'nin internet sitesinde aktarıldığına göre, Suriye Devlet Başkanı, ülkesindeki gelişmelerin Atlantik'ten Pasifik'e kadar uzanan bir domino etkisi yaratacağını ve bunun tüm dünyayı etkileyecek sonuçlar doğuracağını vurguladı.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Suriye liderine iktidarı bırakması karşılığında "yurt dışına güvenli çıkış sağlanması" yönündeki önerisine, Esad'ın yaptığı gönderme ise şöyle: "Ben bir kukla değilim. Batı tarafından yaratılmadım ki, Batı'ya veya başka bir ülkeye gideyim."

Esad, röportajında "Suriyeli olduğunu, Suriye'de yaşayıp Suriye'de öleceğini" vurguladı.

Batı'nın Suriye'ye askeri müdahalede bulunacağını sanmadığını söyleyen Esad, "Bence, eğer gerçekleşirse, bu işgalin faturasını dünya karşılayamaz" diyor.

Esad ile İngilizce yapılan röportaj televizyonda Cuma günü yayınlanacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2012, 22:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109