Erdoğan'dan yeni açılım bombası

Erdoğan'dan yeni açılım bombası

Erdoğan'dan yeni açılım bombası
Erdoğan'dan yeni açılım bombası

AK Parti, Kürt açılımından sonra yeni bir adım daha attı. Erdoğan AK Parti'ye 'Hayır' diyen sahil kesimini kazanmak için yeni politikalar belirlenmesini istedi.

AK Parti oy ortalaması Türkiye'nin altında olan ve son referandumda 'hayır' tercihinde bulunan Akdeniz ve Ege bölgeleriyle ilgili açılıma hazırlanıyor.

AK Parti girdiği her seçimden büyük bir başarı kazanmasına rağmen Akdeniz ve Ege'de diğer bölgelerde kazandığı başarıyı yakalayamıyor. Bu durumu referandum sonrası yapılan MYK'da gündeme getiren Erdoğan, sahilde bir çalışma yapılması talimatını verdi.

KAPSAMLI BİR ARAŞTIRMA

Yenişafak'ın haberine göre AK Parti, buralarda vatandaşların neden mesafeli yaklaştığına ilişkin geniş bir araştırma yapacak ve bunu raporlaştıracak. Analizler bağımsız bir kuruluş tarafından değil, partinin yetkili kurullarınca incelenecek. Raporlar doğrultusunda konu MYK'da tartışılacak ve sonuçlara göre bölgedeki kaygıların giderilmesi ile ilgili büyük bir çalışma yürütülecek.

GÖÇ ETKEN OLABİLİR

Ege ve Akdeniz'de istedikleri oranda bir destek alamadıklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise açılım ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Yüzde 42'nin tamamının peşin hükümlü olduğunu kabul etmiyoruz. Daha önce Manisa, Antalya, Uşak ve Balıkesir belediyeleri bizdeydi. Sorun nedir, onu anlamamız lazım. Ege ve Akdeniz, Güneydoğu'dan göç alıyor, buralarda sahil milliyetçiliği yükseltiliyor. Hem MHP hem CHP 'Türkiye bölünüyor' şeklinde kara bir propaganda yaptılar. Bu İç Anadolu'da etkili olamadı ama sahillerde göçlerin de etkisiyle etkili olmuş olabilir."

YAŞAMA MÜDAHALE ASILSIZ

Çelik, bazı araştırmaların sahil bölgelerinin hayat tarzına müdahale edileceği endişesi taşıdığı şeklinde sonuçlar verdiğini ama bunun doğru olmadığını söyledi.

Çelik şunları söyledi: "8 yıllık iktidarımız süresince kimin yaşam tarzına karışılmış. Ama böyle bir algı olduğu da gerçek. Dikkate almak zorundayız. Vatandaşa küslük olmaz. Yanlış bir algıya yol açmışsak, bu algıyı tersine çevirmemiz gerekiyor."

SEÇİME KADAR ÇÖZMELİYİZ

"Elbette ki yüzde yüz herkesin bizi anlayıp, desteklemesini beklemiyoruz ama bu yanlış algıyı değiştirmek için de çalışacağız. İl ve ilçelere varana kadar bir analiz yapacağız. Bu çalışmaya hemen başlayacağız. Çünkü önümüzdeki seçime kısa bir süre kaldı. Önümüzdeki seçimlere kadar bu sorunu çözmemiz gerekiyor."

internethaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER