Engelsiz Yaşam Fuarı EYAF EXPO 2011 “Özürlü Çocukların Gösterileri“ ile başladı

EYAF EXPO 2011 Engelsiz Yaşam Fuarı, İstanbul Özürlüler Müdürlüğü(İSÖM) Gösteri Sanatları Grubu ile Bayrampaşa Belediyesi Engelliler Merkezi Rumeli Halk oyunları ekibinin muhteşem gösterisi ile kapılarını açtı.

Engelsiz Yaşam Fuarı EYAF EXPO 2011 “Özürlü Çocukların Gösterileri“ ile başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Etkinlikleri çerçevesinde Engelsiz Yaşam Fuarı (EYAF EXPO 2011) fuarına katıldı.
Engelsiz Yaşam Fuarı "Özürlü Çocukların Gösterileri" ile başladı
EYAF EXPO 2011 Engelsiz Yaşam Fuarı, İstanbul Özürlüler Müdürlüğü(İSÖM) Gösteri Sanatları Grubu ile Bayrampaşa Belediyesi Engelliler Merkezi Rumeli Halk oyunları ekibinin muhteşem gösterisi ile kapılarını açtı.

01-04 Aralık tarihleri arasında düzenlenen EYAF EXPO 2011 fuarı özürlü bireylerin yaşam standartlarını yükseltmek ve onların yaşamını daha kolay hale getirmek amacıyla tasarlanan endüstriyel ürünlerin sergilenmesini sağlayarak, özürlü ile özürlüye çözüm üreten firmaları bir araya getiriyor.

İstanbul Engelsiz Yaşam Fuarı 2011 Fuarın açılışına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, Aile ve Sosyal İlişkiler Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetler Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, İBB Özürlüler Müdürü Bekir Köksal, İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürü Önal Ünaltekin, Sanatçı Metin Şentürk katıldı. Ayrıca Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyon Başkanı Cemal Merdan, İlçe Belediyeler, Engelli Dernekler ile çok sayıda özürlü ve özürlü yakını Engelsiz Yaşam Fuarına katıldı.

EYAF EXPO 2011 fuar açılış töreni İSÖM Gösteri Sanatları Topluluğu Mehteran Ekibinin ile Bayrampaşa Engelliler Merkezi’nin muhteşem gösterisiyle başladı.

Fuar açılış töreninde konuşma yapan Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) Müdürü Bekir Köksal; Özürlüler Müdürlüğü olarak İstanbul’da yaşayan özürlü bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve onların değişik beceriler kazanarak sosyal ve ekonomik yaşama katılabilmeleri amacıyla pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti

İSÖM, EYAP EXPO 2011 fuarında, İstanbullu özürlülerin hizmetine sunduğu özel asansörlü araç ve diğer çalışmalar ile hizmetlerini tanıtırken, düzenlemiş olduğu seminerlerle de fuarı ziyarete gelen özürlü ve ailelerini bilgilendiriyor.       

Engelsiz Yaşam Fuarı, 1 - 4 Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Ülkemiz nüfusunun % 12.29 unu engelliler oluşturmaktadır. Tüm dünyada ve ülkemizde engellilerin herkesten farksız yaşaması ve hayata uyumu için birçok çözüm, teknoloji ya da ürün tasarlanmış ve tasarlanmaktadır. Gelişmiş ülkelerde var olan yapının aksine ülkemizde engellilerin gerekli ürün ya da hizmetlere zahmetsizce ulaşmasını sağlayacak yeterince aktif referans noktaları bulunmamaktadır. Engelsiz Yaşam Fuarı, engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin kendileri için gerekli olan bu ürün, teknoloji ve hizmetlere daha kolay ulaşmalarını sağlamak hedefiyle gerçekleştirilecektir. Ulusal ve uluslararası ölçekte engellilere özel ürün, teknoloji ya da hizmet sunan kuruluşların tek çatı altında toplanacağı Engelsiz Yaşam Fuarı, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla güçlü bir kamuoyu oluşturarak engelliler adına çözüm üretilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Belirlenen hedefler doğrultusunda yapılacak çalışmalarla;
Engellilerin ve engelli yakınlarının yenilik ve gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak,
Yerel yönetimlere engelliler için yaptıkları mimari ve kentsel düzenleme ve faaliyetlerle ilgili destek sağlamak, yeni girişimleri teşvik etmek,
Sivil toplum kuruluşları arasında etkileşimi güçlendirerek sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesine ve yaygınlaşmasına destek sağlamak, Engelsiz Yaşam Fuarının ana hedeflerini oluşturmaktadır.

Fuar Tarih ve Saatleri
1 Aralık  2011 (Açılış Töreni)    13:00 - 14:00
1 Aralık - Perşembe    10:00 - 19:00
2 Aralık - Cuma    10:00 - 19:00
3 Aralık - Cumartesi    10:00 -  19:00
4 Aralık - Pazar    10:00 - 17:00

Fuar Alanı ve Ulaşım
Şehir merkezi ve havalimanına rahat ve hızlı bağlantı sağlayan metro hattı fuarlara yüzbinlerce kişinin hızla ve en kolay biçimde ulaşmasını sağlıyor. Fuar alanı Aksaray-Havalimanı Metrosu'nun İDTM (İstanbul Dünya Ticaret Merkezi) Durağındadır. Metro durağında engelliler için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Ayrıca metro durağından fuar alanına  sürekli sefer yapacak araçlar (shuttle)bulunmaktadır.
Atatürk Havalimanının yanında olması sayesinde, dış ülkelerden ve Türkiyenin diğer illerinden gelen ziyaretçi, katılımcı ve konuklar İstanbulun yoğun trafiğine girmeden İSTANBUL FUAR MERKEZİ'ne iki dakikada ulaşabiliyor.

Alternatif arterler E5, TEM Otoyolu ve Sahil Yolunun kesişme noktasında olan İSTANBUL FUAR MERKEZİ'nin sahip olduğu konum avantajı bununla da bitmiyor. Bakırköy ve Yenikapı Deniz Otobüsü İskelelerine olan yakınlık da ayrı bir avantaj.

BOSTANCI
Deniz otobüsü ile BAKIRKÖY - metro ile İSTANBUL FUAR MERKEZİ

KADIKÖY
Deniz otobüsü ile BAKIRKÖY - metro ile İSTANBUL FUAR MERKEZİ
İETT ile TAKSİM - İETT ile İSTANBUL FUAR MERKEZİ

MECİDİYEKÖY
İETT ile AKSARAY - metro ile İSTANBUL FUAR MERKEZİ

EMİNÖNÜ
Tramvay ile AKSARAY - metro ile İSTANBUL FUAR MERKEZİ

TAKSİM
Fuar zamanları İETT ile İSTANBUL FUAR MERKEZİ

AKSARAY
Metro ile İSTANBUL FUAR MERKEZİ

KABATAŞ
Tramvay ile AKSARAY - metro ile İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ATATÜRK HAVALİMANI 
Metro ile İSTANBUL FUAR MERKEZİ

Kaynak: Ataşehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER