Dünyanın en uzun insanı hayatını kaybetti

Dünya’nın en uzun insanı olan Leonid Stadnik, 24 Ağustos tarihinde Jitomir kentinde hayatını kaybetti. Boyu iki metre 57 cm olan 44 yaşındaki dev adam beyin kanamasından öldü.

Dünyanın en uzun insanı hayatını kaybetti
Dünyanın en uzun insanı hayatını kaybetti

Dünya’nın en uzun insanı olan Leonid Stadnik, 24 Ağustos tarihinde Jitomir kentinde hayatını kaybettiBoyu iki metre 57 cm olan 44 yaşındaki dev adam beyin kanamasından öldü.

Boy uzunluğu rekorunu elinde bulunduran Leonid veteriner olarak çalışıyordu ve evli değildi, 12 yaşından beri beyin tabanında bulunan hipofiz bezinin çok fazla hormon üretmesine neden olan iyi huylu tümürden muzdaripti. Rahatsızlığı akromegali veya büyüme hastalığı olarak biline hastalığa neden oldu. Nöroşirurji alanında birkaç ameliyat geçiren Leonid Stadnik, ayak soğuması nedeniyle birinci dereceden malulen emekli edildi.

Stadnik’in kıyafetleri 70 beden, ayakkabıları 62 numaraydı ve hepsi sipariş üzerine özel olarak diktirilirdi. Hemşerileri, dev adamın çok iyi ve yardımsever bir insan olduğunu söyledi.

2008 yılında Guinness Rekorlar Kitabı görevlilerinden gelen ölçüm önerilerini reddeden Stadnik, resmi olarak rekor sahibi sayılmıyor. Resmi olarak dünyanın en uzun insanı Türkiyeli Sultan Kesen sayılmasına rağmen Stadnik ondan altı santim daha uzundu.





Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER