Dünyada internette sörf yapması en riskli ülke Türkiye

Dünyada internette sörf yapması en riskli ülke Türkiye

Dünyada internette sörf yapması en riskli ülke Türkiye
Dünyada internette sörf yapması en riskli ülke Türkiye

İnternet güvenliği yazılım şirketi AVG, dünyada internette sörf yapması en tehlikeli ülkeleri açıkladı. AVG’nin kendi virüs koruma programını kullanan 144 ülkedeki 100 milyon bilgisayardan gelen verilerle oluşturduğu sıralamaya göre dünyada internette sörf yaparken virüs saldırısına uğranılması en muhtemel ülke Türkiye.
İnternet güvenliği yazılım şirketi AVG, dünyada internette sörf yapması en tehlikeli ülkeleri açıkladı. AVG’nin kendi virüs koruma programını kullanan 144 ülkedeki 100 milyon bilgisayardan gelen verilerle oluşturduğu sıralamaya göre dünyada internette sörf yaparken virüs saldırısına uğranılması en muhtemel ülke Türkiye. AVG’nin hesaplamasına göre Türkiye’de 10 sörf girişiminden 1’inde virüs saldırısına uğrama riski bulunuyor. En güvenli kıta Güney Amerika olurken en riskli kıta Kuzey Amerika. Japonya, Tayvan gibi ülkeler ise internetin en güvenli ülkeleri arasında. Japonya’da her 404 sörf girişiminde 1 virüs atağına maruz kalma riski var.

AVG, değerlendirmeyi Temmuz ayının son haftası boyunca derledikleri veriler üzerinden yaptıklarını açıkladı.

Ancak bazı sektör analistleri AVG’nin bir virüs koruma programı şirketi olması ve analizin çok kısa bir zaman dilimi baz alınarak yapılmasının gözönüne alındığında temkinle bakılması gereken bir liste olduğu görüşünde.

İşte AVG’ye göre dünyada sörf yapması en riskli ülkeler

1 – TÜRKİYE, risk oranı 10’da 1

2 – RUSYA, risk oranı 15’te 1

3 – ERMENİSTAN, risk oranı 24’te 1

4 – AZERBAYCAN, risk oranı 39’da 1

5 – BANGLADEŞ, risk oranı 41’de 1

6 – LAOS, 42’de 1

7 – VİETNAM, 42’de 1

8 – PORTEKİZ, 43’te 1

9 – ABD, 48’de 1

Diğer ülkeler

31- İNGİLTERE, 63’te 1

41 – ALMANYA, 83’te 1

JAPONYA, 404’te 1


(Turkish Journal )

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER