DUBLE YOLLARDA HIZ LİMİTİ ARTTIRILDI

DUBLE YOLLARDA HIZ LİMİTİ ARTTIRILDI

DUBLE YOLLARDA HIZ LİMİTİ ARTTIRILDI
Türkiye geçen hafta yaptığı düzenlemeyle duble yollarda hız limitini artırırken, İngiltere ise bazı bölgelerde hızı saate 32 km’ye düşürmeyi planlıyor İngiltere'de hazırlanan yeni bir yasa tasarısına göre ülkenin bazı bölgelerinde hız limiti saatte 20 mil (32 km/saat) olacak. Şehir içi yollarda trafik kazalarında meydana gelen ölümleri azaltmayı ve sokakları yaya ve bisiklet sürücüleri için daha güvenli hale getirmeyi amaçlayan yasa tasarısı saatte 30 mil (48km/saat) olan hız limitinin 20 mil (32km/saat) olmasını amaçlıyor.
Şimdiye kadar çeşitli bölgelerde test edilen hız limiti, eğer yasa yürürlüğe girerse York, Norwich ve Islington’ın içinde bulunduğu 10 bölgede geçerli olacak. Yasa tasarısını destekleyenler, yeni hız limitinin şehir merkezlerini yaşamak ve çalışmak için daha uygun hale getireceğini ve insanları yürümeye, bisiklete binmeye yönlendirerek karbon emisyonlarını da düşüreceğini söylüyor. 

Duble yolda hız 110 km çıktı
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı, T.B.M.M.Genel Kurulu’nda geçen hafta kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre, bölünmüş (duble) yollardaki hız sınırı 90 kilometreden 110 kilometreye çıkarıldı. Hız sınırı, çift yönlü karayollarında 90 kilometre, otoyollarda da 120 kilometre olarak uygulanmaya devam edecek.

(kaynak www.milliyet.com.tr)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109