Diyarbakır’da Terör Protestosu

Kayseri’de düzenlenen saldırının ardından Diyarbakır’da bir grup sivil toplum kuruluşu üyesi, teröre tepki amacıyla yürüyüş düzenledi.

Diyarbakır’da Terör Protestosu
 Diyarbakır’da Terör Protestosu
 
Kayseri’de düzenlenen saldırının ardından Diyarbakır’da bir grup sivil toplum kuruluşu üyesi, teröre tepki amacıyla yürüyüş düzenledi. Eyleme katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla, PKK aleyhine slogan atarak yürüdü.

Değişik kesimlerden insanların katıldığı eylemin adresi Yenişehir İlçesinde bulunan Şehitler Anıtı önüydü. Burada toplananprotestocu grup, ellerinde Türk bayrağı ile PKK ve terör aleyhine sloganlar attı. Tepkilerin hedefinde Amerika da vardı. Bazı kişiler, ‘Kahrolsun PKK, işbirlikçi Amerika’ şeklinde slogan attı. Zaman zaman tekbir getirerek ilahiler söyleyen gruba AK Partili milletvekilleri ve partilileri de katıldı.


Eyleme katılan sivil toplum kuruluşları adına bir açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Memiş, terör saldırılarından sonuç alınamayacağını söyledi. Memiş,“ Diyarbakır’ın Çevik kuvvet şube müdürlüğü binasına saldırı gerçekleştiren, bir futbol müsabakasında güvenliği sağlamakla görevli gencecik polisleri şehit ederek çarşı iznine çıkan askerlere bomba yüklü araçla saldıranlar sivilleri öldürerek asla bir şey elde edemeyeceklerdir. Tüm bu saldırılar halkımıza yöneliktir. Diyarbakır sivil toplum kuruluşları olarak ülkemizde kardeşliğin birlik ve beraberliğin kazanacağını tekrar huzurlarınızda dile getiriyoruz. Bütün terör örgütlerinin onlarca kalleşçe saldırılarını bir kez daha lanetliyoruz” dedi.


Grup daha sonra yürüyüşe başladı. Ellerinde uzun bir Türk bayrağıyla yola çıkan protestocular, kentin işlek caddelerinde tur attı. Polislin zırhlı araçlarla eşlik ettiği grup yürüyüş sırasında sık sık PKK aleyhine slogan attı. Yürüyüş Valilik önünde sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER