Dikkat Meteoroloji'den önemli 'kar' uyarısı!

Avrupa’da etkili olan soğuk hava, Türkiye’ye yeniden geliyor. Hava sıcaklıklarının batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Dikkat Meteoroloji'den önemli 'kar' uyarısı!

Balkanlar'dan bugün yeni bir soğuk hava dalgası gelecek. Güney Marmara'da, hafta içinde sıcaklıklar 9 derece kadar düşecek. Perşembe ve cuma günleri kar yağışının etkili olması bekleniyor. İstanbul'da bugün aralıklarla devam edecek olan yağmur, sıcaklığı 7 dereceye kadar düşürecek. Yağışın yarın özellikle sahilden uzak kesimlerde kara dönüşme olasılığı yüksek. İstanbul'a asıl kar yağışı perşembe akşamı gelecek. Kar yağışı ve aşırı soğuk hava, cuma ve cumartesi günü aralıklarla yoğun bir şekilde devam edecek. Daha çok Anadolu yakası ve Boğaz'ı etkileyecek olan kar yağışı pazar günü hafifleyecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'ne göre, hava sıcaklığının 10-12 derece arasında değiştiği Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova bölgesi yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışlar, perşembe günü Balkanlar'dan inen soğuk havayla birleşince kara dönüşecek. Perşembe gecesi ve cuma günü bölge genelinde kar yağışı etkili olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Antalya, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli olmak üzere Trakya ile kuzey, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Meteorolojiden önemli uyarı...

Yağışların; İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Antalya, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli olmak üzere Trakya ile kuzey, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Başkent'te kar uyarısı: Kar lastiği olmayan araçlarla trafiğe çıkılmasın

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Başkentte bugün başlayan kar yağışının hafta sonuna kadar devam edeceğine dikkat çekerek, kış şartlarına uygun olmayan ve kar lastiği bulunmayan araçlarla trafiğe çıkılmamasını istedi.

Yetkililer, meteorolojiden alınan bilgilere göre, bu sabah başlayan kar yağışının Cumartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini, bu nedenle Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Kent Estetiği Daire Başkanlığı'nın alarma geçirildiğini belirttiler. 75 kar küreme ve tuzlama aracı ile 30 kamyon üzerinden elle tuz atma ekibi ve bin 100 personelle çalışmaların sürdürüldüğünü bildiren Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, şunları söylediler:

"Haftalardır yaptığımız uyarıyı yinelemek istiyoruz. Ankaralı hemşehrilerimizden ricamız, özellikle kar yağışının olduğu günlerde kış şartlarına uygun olmayan araçlar ve lastiklerle yola çıkılmasın. Uygun olmayan lastiklerle yola çıkanlar her türlü önlemini alarak yola çıkanların da hareketlerini engelliyorlar. Bu araçların kayıp kapattıkları yola belediye ekiplerimizin kar küreme ve tuzlama araçları da giremiyor. Böylece, yoldaki olumsuzluk bir kat daha artıyor. Hemşehrilerimizin, bu olumsuz hava şartlarının sürdüğü günlerde uyarıları dikkate alarak, özellikle toplu taşım araçlarını tercih etmelerini rica ederiz."

İşte bölge bölge hava durumu

MARMARA: Çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli hariç bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; akşam saatlerinde Bursa ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya'da yer yer sis görülmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden sonra İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ve Mersin ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışk yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Konya, Karaman ve Aksaray çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimler ile gece saatlerinde bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Ordu'da yağmur, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Genellikle parçalı, zamanla bölgenin batısının çok bulutlu, gece saatlerinde Malatya çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER