Darp Edilen Gazeteciye Başkan Nuhoğlu'ndan Destek

Gazeteci Adem Giden'e Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu destek verdi.

Darp Edilen Gazeteciye Başkan Nuhoğlu'ndan Destek
Darp Edilen Gazeteciye Başkan Nuhoğlu'ndan Destek

Gazeteci Adem  Giden'e Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu destek verdi.

Kadıköy Life Dergisi'nde çalışan gazeteci Adem Giden, 3 kişinin saldırısına uğradığını iddia ederek basın açıklaması yaptı.

Kadıköy Life Dergisi'nde çalışan gazeteci Adem Giden, 3 kişinin saldırısına uğradığını iddia ederek basın açıklaması yaptı. Kadıköy'deki Boğa Meydanı'nda yapılan açıklamaya Giden, meslektaşları ve yakınları katıldı. Şiddete ödül değil, ceza gelsin, Gazeteciye vurma konuş, Adem Giden'i darp ettin İstanbul'u mahvettin şeklinde pankartların açıldığı eyleme Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da destek verdi.

Darp edilen Kadıköy Life Dergisi çalışanı gazeteci Adem Giden Olay anını cep telefonuyla kaydettiğini söyleydi

Habercilik görevini yerine getirdiği için saldırıya uğradığını belirten Giden, uğradığı saldırıda sağ işaret parmağının kıldırıldığını, kafasından yaralandığını, 3 gün iş göremez raporu aldığını söyledi. Kaçak sigara satıcıları ve kaçak otoparkçılar tarafından darp edildiğini anlatan Giden, ağrılarının henüz geçmediğini, başına aldığı darbeler nedeniyle geceleri uyuyamadığını belirtti.

3 GÜN İŞ GÖREMEZ RAPORU ALDIM

Mesleğimde en çok ihtiyaç duyduğum sağ işaret parmağımı kullanamıyorum şu an diyen Giden olay günü Çilek Sokak üzerinde habercilik çalışmasını gerçekleştirdiğini belirtti. Giden, O bölgede bulunan ve benim gazeteci olmamdan rahatsız olan değnekçiler ve kaçak sigara satanlar öncelikle bana sataşmaya başladılar. İlerleyen dakikalarda başıma birşey geleceğini hissettim ve ne olur ne olmaz diye cep telefonumdan gizlice video modunu başlattım. Videoda da görüldüğü üzere küfürler ve bir anda fiili saldırıya uğradım. Hunharca iki dakikaya varan süre herkesin içerisinde darp edildim dedi. Şikayette bulunması üzerine saldırganların gözaltına alındığını ve aynı gece serbest bırakıldıklarını söyleyen Giden Ben ölümcül bir darptan yeni çıktım. Başıma darbe yedim ama o kişiler şuanda toplumun arasında geziyor dedi.

NUHOĞLU BASIN ÖZGÜR OLMAYACAKSA HABER ALMA HAKKIMIZI NASIL KULLANACAĞIZ

Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu olayı şiddetle kınadığını belirterek Basında çalışan arkadaşlarımızın şiddette uğraması son zamanlarda ciddi şekilde artış gösterdi. Eğer basın özgür olamayacaksa, kendisini özgür şekilde ifade edemeyecekse haber alma hakkımızı nasıl kullanacağız dedi. Giden'in cep telefonuyla çektiği görüntülerde, bereli bir kişinin önce küfür ettiği ardından sopayla Giden'e saldırdığı görülüyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 19:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER