CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'DEN 29 EKİM MESAJI!

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'DEN 29 EKİM MESAJI!

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'DEN 29 EKİM MESAJI!
CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'DEN 29 EKİM MESAJI!

Abdullah Gül, Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıldönümü için, cumhurbaşkanlığı internet sitesinde mesaj yayınladı

 

Gül, mesajında şunları ifade etti:

"Türk milleti Cumhuriyet'in ilanının ardından egemenlik hak ve yetkisini elde ederken, ülkemiz de, Atatürk'ün öncülüğünde, Meclisimizin rehberliğinde her alanda büyük bir dönüşüm sürecine girmiştir.

...

Uluslararası alandaki ağırlığı sürekli artan Türkiye'nin, çevresinde ve dünyada barış ve güvenliğin sağlanması için daha etkin rol üstlendiğinin altını çizmek isterim.

Bunları söylerken, geçmişte "Avrupa'nın hasta adamı" olarak görülen, ancak bugün dinamizmi ve başarısı tüm ülkeler tarafından kabul edilen, pek çok ülke ve bölge için ilham kaynağı haline gelen bir ülkeden söz ediyoruz.

Türkiye'nin geleceğinin çok parlak olduğunu hepimizin görmesi lazım.

Ülkemizin bu konumunu korumak ve ağırlığını sürdürmek için, dünyanın yeni şartları doğrultusunda, hızlı hareket etmek zorundayız.

Bugün artık barış, istikrar, huzur ve refahın yolu, demokratik değerler ve insan hakları standartlarının yükseltilmesinden geçmektedir.

...

Türkiye'nin bu hedefleri yakalayacak güç, birikim ve potansiyele sahip olduğundan şüphe duymuyorum. Bunu yaparken en büyük kuvvet kaynağımız milletimiz ve muasır medeniyet hedefinin taşıyıcısı Yüce Meclisimiz olacaktır.

Kısır tartışmaların, gereksiz çekişmelerin enerjimizi nasıl heba ettiğini geçmişte hep gördük ve yaşadık. Sorunlarımızı, konuşarak, tartışarak, diyalogla, sağduyu içinde çözebiliriz. Şundan emin olunmalıdır ki: Her sorun kendi mecrasında, demokratik bir zeminde çözüme kavuşacaktır. Bu vesileyle daha yapıcı, hoşgörülü ve bütünleştirici olunmasının önemini de bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum."
.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER