Çin'de petrol boru hattı patladı

Çin'de petrol boru hattı patladı

Çin'de petrol boru hattı patladı
Meksika Körfezi’ndeki petrol felaketinin ardından, Çin’de de petrol boru hattı patladı. Çıkan yangın söndürüldü ama Sarı Deniz’deki Dalian Limanı’na binlerce ton petrol sızdı.

Çin büyük çevre felakati yaşıyor. Geçtiğimiz cuma günü Sarı Deniz’deki en işlek limanlardan Dalian’daki petrol boru hattında patlama meydana geldi.

Ülkenin en büyük petrol şirketlerinden China National Petroleum Corp’a (CNPC) ait boru hattında patlamanın ardından başlayan yangın, 2 bin itfaiyeci tarafından 15 saatte söndürülebildi.

Sarı Deniz’e binlerce ton ham petrol sızdı. Büyük bir alan ham petrolle kaplanırken, geçimini balıkçılıkla sağlayan bölge halkı büyük darbe aldı.

Bölgeye sevk edilen düzinelerce tankerle, denize sızan ham petrolü temizlemek için çalışmalara başlandı. Çalışmaların en az 10 gün sürmesi bekleniyor.

Bu arada Greenpeace çevre örgütü, 18 Temmuz’dan bu yana süren Çin’deki çevre felaketinin boyutlarını gösteren fotoğrafları dünya medyasına dağıttı.

Sarı Deniz’i kapkara petrol denizine çeviren dehşet anları ve Çinli itfaiyecilerin canla başla yaptıkları kurtarma çalışmaları, bu fotoğraflarla dünya kamuoyunun gözleri önüne serildi.

Petrol denizine atlayan bir itfaiyecinin zorda kaldığı anları da görüntüleyen ‘Greenpeac’çiler, Meksika’da yaşanan petrol felaketinin ardından gelen Dalian’daki kazanın boyutlarını bu kareyle ortaya koydu.

(Kaynak: İnternethaber)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER