CHP'de tüm gözler üç adaylı İstanbul'da

600 delegenin oy kullanacağı; Oğuz Kaan Salıcı, Ali Özcan ve Semih Eryıldız'ın katıldığı üç adayın katıldığı, 34. Olağan CHP İstanbul İl Kongresi bugün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

 CHP'de tüm gözler üç adaylı İstanbul'da

 CHP'de tüm gözler üç adaylı İstanbul'da

‘Yeni CHP ’nin bundan sonraki yapılanması için de büyük önem taşıyan İstanbul kongresi bugün yapılacak. Üç adaylı kongreye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Merkez Yönetim Kurulu’ndan istifa eden Gürsel Tekin’in de katılacak. İki isim de ‘tarafsızlık’ mesajı için oy vermeyecekler.
34. Olağan CHP İstanbul İl Kongresi bugün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayacak il kongresinde ilkler de yaşanacak. Salonun tümü konuklarla birlikte sigortalanacak.

600 delegenin oy kullanacağı kongrede CHP İstanbul il örgütünde başkanlık yarışı, mevcut başkan Oğuz Kaan Salıcı, eski il başkanı Ali Özcan ve Prof. Dr. Semih Eryıldız arasında geçecek. Kılıçdaroğlu , Gürsel Tekin’in genel başkan yardımcılığından istifa gerekçeleri arasında saydığı İstanbul İl Kongresi’ne katılacak. Mevcut il başkanı Salıcı’ya karşı aday olan Özcan’ı desteklediği ileri sürülen Gürsel Tekin de kongrede hazır olacak.
Kongrenin en önemli ayağı çarşaf liste/blok liste oylamasında yaşanacak. Çarşaf liste olması halinde, delegeler kurultay delegeliği için tüm adaylar arasından 170 ismi işaretleyecek. 170’ten fazla ve 153’ten az ismin işaretlendiği pusulalar geçersiz sayılacak. Kulislerde Kılıçdaroğlu ’nun da parti içinde çok tartışılan İstanbul kongresinde ‘tarafsızlık mesajını’ vurgulamak için ‘çarşaf liste’ uygulanmasını istediği ancak üzerinde uzlaşma sağlanması halinde ‘blok listeye’ karşı çıkmayacağı da konuşuluyor. Kulislerde İstanbul kongresinde uygulanacak seçim yönteminin, temmuz ayında toplanacak büyük kurultay için de ‘model’ olacağına dikkat çekiliyor. Çarşaf liste uygulanması halinde ‘anahtar listeler’ devreye girecek. Adaylar, kendi listelerini anahtar liste olarak çıkartıp seçtirmek için de yarışacak. İstanbul , büyük kongreye en fazla delege gönderen il olduğundan, bu kongrede seçilecek delegeler genel merkezi belirlemede etkin olacak.

Kongre öncesi adaylar Radikal’e konuştu. Oğuz Kaan Salıcı, “Tüzüğe göre çarşaf liste esas ama delege blok liste isterse o uygulanır. Adil ve demokratik bir yarış olsun” dedi. Çarşaf liste isteyen Ali Özcan, “Parti ya buyrukla idare edilecek yahut da demokrasi ile idare edilecektir. Aşağıdan yukarıya örgütlenmeden yanayız” diye konuştu. Semih Eryıldız ise parti içi demokrasinin iktidar olmak için de Türkiye’yi demokratikleştirmek için de birinci şart olduğunu belirterek, “Buyrukla değil özgür üyelerle partinin yönetilmesi, partinin iktidar olmasının temel aracıdır” dedi.
    (Vatan)

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2012, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER