CHP lideri Kılıçdaroğlu: 'Önlemler güzel destek vereceğiz'

Hükümetin Fransa'ya karşı aldığı önlemleri beğendiğini açıklayan CHP lideri, Fransa'yı bu ayıbı temizlemeye çağırdı 'Önlemler güzel destek vereceğiz'

CHP lideri Kılıçdaroğlu: 'Önlemler güzel destek vereceğiz'

Hükümetin Fransa'ya karşı aldığı önlemleri beğendiğini açıklayan CHP lideri, Fransa'yı bu ayıbı temizlemeye çağırdı
'Önlemler güzel destek vereceğiz'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa Meclisi'nin önceki gün aldığı kararı Fransız tarihine düşen bir kara gölge olarak niteledi, 'Fransa bu yükün altından kalkamaz'' dedi.
Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, şehit edilişinin 81. yılında Menemen'de örenlerle anıldı. Kılıçdaroğlu'nun ilk kez katıldığı anma töreninde zaman zaman izdiham yaşandı. Törene katılanlar Atatürk posterleri ve Türk bayrakları taşıdı.
Kortejde, 'Fransa şaşırma, sabrımızı taşıma' yazılı pankartlar dikkat çekti. Vali Cahit Kıraç İzmir'de görev yaptığı beşinci yılında da törene katılmadı.

Fransa'da kabul edilen yasa teklifini  'aydınlanmanın ilk imzasını atan Fransız tarihine düşen bir gölge' olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, 'Fransa bu yükün altından kalkamaz. Bu ayıbı temizlemeli. Aydınları bu ayıbı ortadan kaldıracaktır, buna inanıyorum'' dedi.

BU ULUSAL SORUNDUR
Bu konuda hükümetin verdiği mücadeleyi destekleyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, 'Ulusal bir sorun karşısında ortak hareket etmenin ne anlama geldiğini CHP çok iyi bilir. Hükümetin birinci aşama önlemleri güzel. Bundan sonra alınacak önlemlere de destek vereceğiz'' dedi.
Kılıçdaroğlu, önceki akşamki ziyaretine ilişkin olarak da 'Başbakan'la hem sorunları tartıştık, hem Fransa konusunda yapılacaklar neler onu konuştuk. Ortak bir çaba harcamaya karar verdik' dedi.                                  Kaynak: Ataşehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER