Çankırıspor Soyunma odasına giren hanımağa Sevda Karaali

Çankırıspor Soyunma odasına giren hanımağa Sevda Karaali

Çankırıspor Soyunma odasına giren hanımağa Sevda Karaali
Başkanlığa soyunduğumda özellikle kendi çevremden büyük tepkiler aldım. “Ne işin var senin kulüp başkanlığında” dediler. “Her işi erkekler mi yapacak” dedim.

İKİ senedir Çankırıspor Kulübü Başkanlığı yapan Sevda Karaali’nin ilginç bir öyküsü var. “Bir kadının futbolun içinde ne işi var” diyebilirsiniz ama işin aslı öyle değil. Parası ve işi olan bir kadının neden erkeklerin hüküm sürdüğü bir ortamda başkanlığa soyunduğu ilgimizi çekti ve Sevda Karaali’yle görüşmek için Çankırı’ya gittim. Çankırıspor 2. Lig’de mücadele eden ve kendi halinde bir takım. Belediye desteğinde bu işe başlamışlar. İki sene önce Çankırı’nın ileri gelenleri ve eski başkanları Sevda Karaali’nin kapısını çalmışlar. 450 bin lira borçla kulübü satın almış. Ama işin içine girince borcun 1 milyon 800 bin lira olduğu ortaya çıkmış. Şehrin girişinde Sevda Hanım beni karşıladı. Kulübün ne tabelası, ne de binası var. Kendi tabiriyle “Çıplak aldık kulübü. Bu durum ismim gibi bir Sevda öyküsü” diyor ve başlıyor anlatmaya...

Derdimiz çok. Bu sorunları tahmin ederek bu işe soyunduk. Hala üç, dört sezon önce transfer edilen futbolcuların borçlarını ödüyoruz. Kulübü mali disipline sokmaya çalışıyoruz. Büyük ölçüde de başardık. Kulüp başkanlığına soyunduğumda özellikle kendi çevremden büyük tepkiler aldım. “Ne işin var senin kulüp başkanlığında” dediler. “Ne yani her işi erkekler mi yapacak” dedim.

Çankırıspor’u, Süper Lig’e çıkartmadan da bu işi bırakmayacağım. Zorlukları bilerek bu işe başladım. Önce geçmişte yapılan hataları temizledik. Geçmişte yüksek paralar karşılığı Süper Lig deneyimi olan oyuncular transfer edilmiş. Ancak, transferi yapılan futbolcular Çankırı’ya geldiklerine pişman olmuşlar. Çünkü ne kalınacak yer, ne de idman yapacak saha var.

Tüm maçlara giderim. Futbolcularla iç içeyim. Beraber sevinip beraber üzülüyoruz.

Hiçbir yardım almıyoruz

Önceden alınan oyuncular 1-2 hafta takılıp kaçmışlar. Transfer edilen oyuncuların gelmesi ile gitmesi bir oluyor. Madem bu işe girdim tüm zorlukları aşmak için de yemin ettim. İyi işler yaptığım içinde bazılarının keyfi kaçtı. Kimseden yardım almıyoruz kendi yağımız ile kavruluyoruz.

Kolej takımı gibiyiz

Biz öncelikle karakterli oyuncuları bünyemize katarak kaliteyi artırıyoruz. Bizde alt yapıda bile başarılı olamayan futbolcular kadromuzda kalamaz. Kolej takımı gibi olduk. Soyunma odasına maçlardan sonra giriyorum ve bu durumdan da hiç çekinmiyorum. Bu işin erkeği ya da kadını olmaz.

Kadın seyircilerimize güveniyoruz


DEVLETİN ihaleye çıkarttığı eski bir öğrenci yurdunu kulüp binası yapmak için yola çıktım. İhale bedeli olarak 2 milyon lira gibi bir rakam önümüze çıktı. Dönemin bakan ve bürokratlarıyla görüştüm. Kendi cebimden de 200 bin lira vererek resmen çöplüğe dönmüş olan binayı satın alıp, kulübe kazandırdım.

Maçlarımızı yaklaşık 500 civarında bir seyirci kitlesi o da çekirdek çitlemek için ya da vakit geçirmek için takip ediyordu. Geçtiğimiz sezon kadınlar gününde stadımızı kadınlarla doldurdum. Yeni sezonda bizi izlemeye devam edin. Erkeklerden çok kadın seyircilerimiz olacak.

Hemşehri desteği

Tribünde küfürü ve kötü tezahüratı kaldırdık ama kimse bunun farkında değil. Yaptığımız kampanyalarla kulübe büyük gelir kaynakları yarattık. Mesela plakamız olan 18’den yola çıktık. 18’de 18 kampanyasını başlattık. Yani her ayın 18’inde 18 lira. Bu kampanya Amerika’da bile yankı uyandırdı. Hemşehrilerimiz büyük ilgi gösterdi, göstermeye de devam ediyorlar.

Tesislerimizin yapılmasında çoğu masrafı bu gelirden karşılıyoruz. Kampanyaya katılan hemşehrilerimiz internet ortamında paralarının nereye gittiklerini görebiliyorlar. Her şeyimiz ile açığız ve saklımız, gizlimiz yok. İyi bir işe girdik ve tüm Çankırılıları destek olmaya çağırıyoruz.

Başkanlarla aram çok  iyi

SÜPER Lig’deki bütün başkanlar ve yöneticiler ile iyi ilişkiler içindeyim. Federasyon ile de aynı. Bütün sosyal çalışmalarda hep varım. Ama çok istememe rağmen kimseyi Çankırı’ya davet edemiyorum. Bunun için de bana sitem ediyorlar. Bundan sonra gönül rahatlığı ile herkesi davet edeceğim.

Göğsümüzü gere gere gezeceğiz

TESİSLER bitmek üzere ve yeni sezona hazır olacak. Artık Çankırıspor’un tabelası ve kulüp binasını göğsümüzü gere gere herkese gösterebileceğiz. İlk hedefimiz olan tesisleşmeyi başardık. Bundan sonra hedeflerimiz artarak büyüyecek. Basamak basamak üst üste koyarak ilerleyeceğiz. Futbolu çok seviyorum ve içinde olmayı ben istedim hiç de pişman değilim. Oyuncular da taraftarlar da rakip takımların seyirci ve yöneticileri de beni bir kulüp başkanı gibi değil, büyükleri gibi görüyor ve saygı gösteriyorlar.

Azmin adı Çankırıspor

ÇANKIRISPOR’un mükemmel bir alt yapısı var. Alt yapıdan çıkmış ve şu anda Süper Lig’de oynayan bir çok futbolcu yetiştirmişler. Zaten mantıkları da aynı yönde. “Kendi yağımız ile kavrulacağız” diyorlar. Dışardan futbolcu almaya sıcak bakmıyorlar. Belki bir iki takviye yapılacak. Ama öncelik alt yapıda. Gittim, gördüm ve hayretle izleyerek tebrik ettim. İki veya üç sene sonra Çankırıspor’u Süper Lig’de gördüğünüzde şaşırmayın. Çünkü o azim ve istek başkan Sevda Karaali ve ekibinde var.    
 (Hürriyet)
PB64JEKcankiri_spor_klubu_1-730.jpg

965NCGYcankiri_spor_klubu_12-730.jpg

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER