Çanakkale 1915'in çekimleri mayıs ayında başlıyor

Türkiye ve Osmanlı'nın tarihi yavaş yavaş beyazperdeye aktarılmaya başlandı. Fetih 1453'ün ardından Çanakkale 1915'in çekimlerine de mayıs ayında başlayacak.

Çanakkale 1915'in çekimleri mayıs ayında başlıyor
Geçtiğimiz aylarda vizyona giren Fetih 1453 filminin rekorlar kırmasının ardından, yapımcıların gözü açıldı denebilir. Hatırlarsanız Türkiye'nin en çok izlenen filmi olmayı başaran Recep İvedik'in rekoru, Fetih 1453 ile birlikte el değiştirmişti.

Yapımcılar da bu konuya özellikle eğilmeye başladılar. Aslında geç bile kaldılar. Şimdi sırada Çanakkale 1915 adlı yapım var. Oldukça yüksek bir bütçeyle hazırlanmaya başlanan yapımın özel efektleri için bir stüdyo dolusu insan da şimdiden çalışmaya başlamış.

Ünlü tarih romanları yazarı Turgut Özakman tarafından yazılan Diriliş - Çanakkale 1915 romanından da faydalanılacak. Hatta kitap beyazperdeye aktarılıyor bile denebilir. Yönetmenliğini ise Yeşim Sezgin üstlenmiş.

Çanakkale 1915'in çekimlerine bu mayıs ayında başlanacağı ve 18 Ekim 2012'de vizyona girmesi için yoğun çaba sarfedileceği söyleniyor.

Umuyoruz ki tarihimizi iyisiyle kötüsüyle gerçekçi bir şekilde yansıtan, özel efekt konusunda masraftan kaçırılmamış ve üzerinde emek harcanmış bir film olacaktır. Tarihin hakettiği değer de tam olarak budur.

Shiftdelete

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2012, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER