Brooklyn Başkanı'nın Türkiye ziyareti, Türkiye'ye 'etik' örneği oldu!

Brooklyn Başkanı'nın Türkiye ziyareti, Türkiye'ye 'etik' örneği oldu!

Brooklyn Başkanı'nın Türkiye ziyareti, Türkiye'ye 'etik' örneği oldu!
New York Şehir Etik Komisyonu'nun şikayetçi olduğu Brooklyn Borough Başkanı Markowitz, bazı masraflarının Türk hükümeti tarafından karşılamasına izin verdiği gerekçesiyle suçlu bulundu ve 20 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

New York'ta uzun bir süredir devam eden, Brooklyn Borough Başkanı Markowitz'in Türkiye ziyaretlerinde masraflarının Türk hükümeti tarafından karşılanmasıyla başlayan tartışmalar, cezayla sonuçlandı. New York Şehir Etik Komisyonu'nun şikayetçi olduğu Markowitz, mahkemece, suçlu bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, kendisini Brooklyn'deki makamına gelişinde görkemli bir karşılama töreni düzenleyen ve tüm katılımcılara paketler halinde Brooklyn'in meşhur Junior pastaları hediye etmesinin ardından, bunu belediyenin imkanlarıyla değil, Türkiye'nin desteğiyle yaptığını itiraf ederek eleştirilerden kurtulan Brooklyn Borough Başkanı Markowitz, Türkiye ziyaretlerindeki masraflarının Türk hükümeti tarafından karşılamasına izin vermesinden dolayı ise, kendi deyimiyle ödemek zorunda olduğu ''kahrolası bir ceza''ya çarptırıldı.

New York'ta Büyükşehir belediyesine bağlı bulunan ancak Türkiye'deki ilçe belediyelerinde olduğu gibi fazla bir etkinliği olmayan 5 borough başkanlığından biri olan Brooklyn Borough'nun Başkanı Markowitz, 2007 ve 2009 yıllarında Türkiye'ye yaptığı ziyaretler sırasında eşinin bazı masraflarının Türk hükümeti tarafından karşılanmasına izin verdiği gerekçesiyle 20 bin dolar para cezası ödeyecek.

New York Şehir Etik Komisyonunun ''kamusal görevini kişisel faydası için kullanmak''tan dolayı şikayetçi olduğu davada yargıç Kevin Casey, Markowitz'i görevini kötüye kullandığı ve Türkiye ile Hollanda'da, eşi Jamie'nin masraflarını ödemelerine izin verdiği gerekçesiyle suçlu buldu.

Markowitz'e, eşinin Türkiye içerisinde bir tane bedava uçuş yaptığı 2007'deki Türkiye gezisi için 3 bin dolar, 2007'deki Hollanda gezisi için 7 bin dolar ve 2009'daki ikinci Türkiye gezisi için 10 bin dolar ceza verildi. Üç gezinin toplam maliyetinin 11 bin ila 89.997 dolar arasında olduğu belirtildi.

New York Post gazetesine kararı ''çılgınca'' diye yorumlayan Markowitz, karar karşısında şaşkına döndüğünü söyledi ve her zaman olduğu gibi esprili bir üslupla; ''Bazı insanlar eşlerini yanlarına alamayınca başları derde giriyor. Ben eşimi aldığım için başım belaya girdi. Ben oralarda Brooklyn ve New York'u temsil ediyordum'' açıklamasında bulundu.
turkis journal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109