Beklenen Büyük takas başladı!

İsrailli asker Gilad Şalit'in Gazze'den çıkarıldığına dair bilgiler geldiİsrailli asker Gilad Şalit'in, Gazze'den Mısır'a doğru yola çıktığı bildirildi.

Beklenen Büyük takas başladı!
Şalit karşılığında 1027 Filistinlinin salıverilmesini öngören takasın ilk aşaması hayata geçirilirken, Filistinli kaynaklar İsrailli askerin Mısır'a gitmek üzere Gazze'den ayrıldığını açıkladı.

Reuters'a konuşan bir Hamas yetkilisi de Hamas'ın Şalit'i İsrail'e göndermeden önce Mısır'a teslim ettiğini bildirdi.

Öte yandan, İsrail radyosu da bugün serbest bırakılacak Filistinlilerin teslim edilecekleri noktaya götürüldüğünü duyurdu.

Bugün serbest bırakılacak 477 Filistinli tutukludan 294'ünün gelmesi bekleniyor.


Serbest kalan Filistinlilerin bir bölümünün Türkiye'ye geleceği kaydedildi.

AİLELERE MEKTUP

Şalit karşılığında 1027 Filistinlinin salıverilmesini öngören takasın ilk aşaması hayata geçirilirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, takas anlaşmasına karşı çıkan İsrail'deki terör kurbanlarının ailelerine mektup gönderdi.

Netanyahu, mektubunda "ailelerin karşı karşıya bulunduğu acıları anladığını ve kendisinin de teröre kurban vermiş ailelerden biri olduğunu belirterek, "Benim kardeşim de Entebbe'deki rehineleri kurtarma operasyonu sırasında hayatını kaybetmişti" dedi.

1976 yılında, 248 yolcu taşıyan bir Fransa Hava yolları uçağı Uganda'daki Entebbe havalimanına kaçırılmış; uçaktaki rehine İsraillileri kurtarmak için düzenlenen operasyon sırasında, İsrail ordusunun komando biriminin başında bulunan Netanyahu'nun kardeşi Yonatan Netanyahu, operasyona katılan İsrailli askerlerden ölen tek kişi olmuştu.

Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ne kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit'in serbest kalması konusuyla ilgili kararın, şimdiye kadar verdiği en zor kararlardan biri olduğunu belirterek, "Bu benim için de zordu; sizin için de" dedi.

Netanyahu, "Tutsak bir askeri geri getirmek için duyduğumuz güçlü arzunun karşısına Gilad Şalit'in beş yıl önce kaçırılmasına karşılık İsrail Devleti'nin ödemek zorunda kalacağı ağır bedeli sınırlama gereği dikiliyordu. Bu bedelin sizin için çok ağır olduğunu biliyorum" dedi ve şöyle devam etti:

"Şu hassas zamanda ben ve tüm İsrail ulusunun sizleri kucakladığını ve acılarınızı paylaştığını bilmekle teselli bulacağınızı ümit ediyorum."
habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109