Bayram tatilcilerinin Dönüş çilesi başladı!

Kurban Bayramı tatilini yurdun değişik bölgelerde geçiren tatilcilerin geri dönüş çilesi başlarken, Çanakkale ve Lapseki'de ortaya çıkan araç yoğunluğu GESTAŞ'a ait arabalı vapurlarla özel sektöre ait feribotların aralıksız sefer yapmasıyla en aza indirilmeye çalışılıyor.

Bayram tatilcilerinin Dönüş çilesi başladı!

Bayram tatilini yurdun çeşitli illerinde geçiren vatandaşların geri dönüş çilesi başladı
Dönüş çilesi başladı!
Kurban Bayramı tatilini yurdun değişik bölgelerde geçiren tatilcilerin geri dönüş çilesi başlarken, Çanakkale ve Lapseki'de ortaya çıkan araç yoğunluğu GESTAŞ'a ait arabalı vapurlarla özel sektöre ait feribotların aralıksız sefer yapmasıyla en aza indirilmeye çalışılıyor.

Akşam saatlerinden itibaren araç yoğunluğu yaşanması üzerine Çanakkale-Eceabat hattında 3, Gelibolu-Lapseki hattında da 3 olmak üzere GESTAŞ'a ait toplam 6 arabalı vapur saatsiz olarak sefer yaparak araçları Asya ile Avrupa arasında taşımaya başlarken; özel sektöre ait feribotlar da yoğunluğa göre sefer sayısını arttırdı. Geçtiğimiz yıla göre bu yılki araç yoğunluğunun tatil süresinin az olması sebebiyle az olduğunu belirten yetkililer, yinede önlemleri arttırdıklarını ve aralıksız olarak seferlere devam ettiklerini söylerdiler. Bu arada Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hattı dışında Gökçeada-Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada hattında da yoğunluğa göre 2 vapurun aralıksız olarak sefer yaptığı öğrenildi.

Kurban Bayramı tatilinden dönen vatandaşlar da yollarda aşırı bir yoğunluğunun olmadığını belirtirlerken, vapurların aralıksız çalışması sebebiyle sırada beklemediklerini ifade ettiler. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de araç yoğunluğu sebebiyle vapur iskeleleri ile karayollarında önlemlerini arttırdı.

BOLU DAĞI TÜNELİNDE DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU
TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde, dönüş yoğunluğu yaşanmaya başladı. Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı 22 ekip güzergahta tatilcilerin daha güvenli bir şekilde seyretmesi için çalışmalarını sürdürürken, otoyolun bazı kesimlerinde ise radar uygulaması yapılıyor.

Dönüş trafiğinin başladığını ve akşam saatlerine doğru yoğunluğun artacağını belirten ekipler, güzergahlarda gerekli önlemlerin alındığını, zaman zaman meydana gelen kazalar nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelebildiğini söyledi.

Ankara-İstanbul yönünde yoğunluk yaşanırken, İstanbul-Ankara yönünde araçların normal seyrinde olduğu bildirildi.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN UYARI
Kurban Bayramının son gününde tatilciler dönüş yolculuğuna çıkarken Karayolları Genel Müdürlüğü de 3 ayrı noktadaki yol çalışmaları nedeniyle ulaşımın kontrollü sağlandığını duyurarak sürücüleri uyardı. Bayram tatilinin son gününde sürücüleri uyaran Karayolları Genel Müdürlüğü, www.kgm.gov.tr adresindeki web sitesinde duyurduğu Yol Durumu Bülteni'yle çalışma olan noktaları duyurdu.

Karayolları Genel Müdürlüğü'ne göre çalışma olan 14 noktanın bilgileri şöyle: ''Bursa-Karacabey yolunun 56-64.km.leri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım tek şeritten ve iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Ankara-Kırıkkale yolunun 11.km.sindeki Lalahan Köprülü Kavşağı yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım gidiş-geliş ve dönüşümlü olarak servis yolundan sağlanmaktadır.

Gebze-İzmit yolunun 5-27.km.leri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.''

Duyuruda, karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması; zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Karayollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen diğer yollar ile ilgili daha geniş bilgi için 'www.kgm.gov.tr' internet adresi ile (0312) 415 88 00 ve (0312) 425 47 12 numaralı telefonlara başvurulabilecek.

Öte yandan bayram tatilinin son gününde TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde, TEM Otoyolu ile D-100 ve D-130 kara yollarının Kocaeli geçişinde yoğunluk yaşanmaya başladı. Ankara-İstanbul yönünde yoğunluk yaşanırken, İstanbul-Ankara istikametinde araçlar normal seyrediyor.   (Akşam)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER