Batan geminin turisti bunlar

Batan geminin turisti bunlar

Batan geminin turisti bunlar

Yunanistan, turistini Türkiye’ye kaptırdı


Wall Stret Journal’ın haberine göre krizle boğuşan Yunanistan, turistini de Türkiye’ye  kaptırdı.
Habere göre televizyonlara yansıyan Yunanistan’dan kriz manzaraları mayıs ayında 30 bin rezervasyon iptaline neden oldu.

Komşudaki kriz, turisti Türkiye’ye kaçırdı
Bu sene Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle televizyonlara ve gazetelere  yansıyan tepki görüntüleri, tatilcileri Yunanistan’a gitmekten vazgeçirdi. Uçak ve otel rezervasyonlarının geri çekilmesiyle birlikte mayıs ayında, rezervasyon iptallerinin sayısı 30 bini buldu. Wall Street Journal da bir haber yayınlayarak “Yunanistan’a gitmekten  vazgeçen turistler, tatil için Türkiye’yi seçti” dedi.
Habere göre Yunanistan ekonomisinin yüzde 15’ini oluşturan turizmin bu sene yarattığı  eğer, ekonomistleri korkutacak düzeyde. Ülkede turizmin, ekonomideki payı

geçen seneye göre neredeyse yüzde 9’luk bir düşüş yaşayarak yüzde 4 oldu. Ege Denizi’ndeki komşusu Türkiye’nin Yunanistan’a gitmekten vazgeçen turistlerin uğrak  yeri olduğunun ifade edildiği haberde, “Türk turizm endüstrisi, geçen senenin ikinci  çeyreğiyle kıyaslandığında yüzde 7.4 büyüdü” denildi. Habere göre, Yunanistan’da  fiyatların düşmesi üzerine, turistlerin Türkiye’ye yönelik talebinin artması bekleniyor. Bu  da Yunanistan’da otel fiyatlarında yüzde 20-30 düşüş yaşanmasına yol açıyor.

Türkiye talepte Portekiz’e rakip
2009 yılında Türkiye’ye 27 milyon turist geldiğini hatırlayan Wall Street Journal “Bu  sene de ekonomisi yüzde 5-6 büyüyen Türkiye’de otellere talep, İspanya, Portekiz otellerine olan talep kadar yüksek” diyor. Hotellers Federation’un başkanı Andreas Andreadis, gazeteye verdiği röportajda “Gelirlerimizde geçen sene oranda yüzde 12’lik  düşüş oldu. Bu seneyle birlikte, toplam 2 senedir turizm gelirlerimizdeki kaybın toplamı ise yüzde 20 civarında” dedi.
Gazete Habertürk / HT Ekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109