BASIN EMEKÇİLERİ UNUTULMADI

Çalışan Gazeteciler Günü ilk olarak, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 10 Ocak 1961 yılında kutlanmaya başlanan, Türkiye’ye özgü bir kutlama günüdür.

BASIN EMEKÇİLERİ UNUTULMADI

 BASIN EMEKÇİLERİ UNUTULMADI

Çalışan Gazeteciler Günü ilk olarak, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 10 Ocak 1961 yılında kutlanmaya başlanan, Türkiye’ye özgü bir kutlama günüdür. Yazılı ve görsel medyada meydana gelen köklü değişikler internet gazeteciliğini de beraberinde getirerek kuşkusuz doğru ve tarafsız yayıncılık ilkelerinin önemini daha da artırmıştır.

Tüm dünyada ve Türkiye’de demokrasi anlayışıyla orantılı olan medya özgürlüğünün, halkın tarafsız ve doğru bir biçimde haber almasında birinci dereceden öneme ve önceliğe sahip olduğu bilinmektedir. Medya takibinin öncü kuruluşu Ajans Press, “Çalışan Gazeteciler Günü” vesilesiyle medya araştırması yaptı. Ajans Press’in 2013-2017 yılları arasını kapsayan medya araştırmasında gazeteciler günü bin 146 haberle en çok 10 Ocak 2017 tarihinde yansıma buldu. Geçtiğimiz sene 529, 2015 yılında 998, 2014 yılında 934 ve 2013 yılında 407 habere konu olan “Çalışan Gazeteciler Günü” bu yıl bir günde rekor sayılabilecek bir yansıma buldu. Medyada yansıma bulan haberler incelendiğinde siyasilerden gelen kutlama mesajları ve gazetecilerin gece gündüz demeden özverili çalışmalarına artı bir parantez açıldığı saptandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109