Başbakan Tayyip Erdoğan, kemoterapi görecek

Başbakan’dan alınan poliplerin iyi huylu olduğu açıklanmasına rağmen, özel olarak ithal edilen cihazla kanser tedavisi sürecek. kanser uzmanı olan Prof. Dr Şuayib Yalçın’ı seçti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, kemoterapi görecek

İstanbul’da 26 Kasım’da ameliyat olan Başbakan Erdoğan’ın tedavisine Ankara’da devam edilecek. Düşük yoğunlukta kemoterapi uygulanacağı öne sürülen Erdoğan, doktor olarak da kendisine arkadaşı ve dünyaca ünlü bir kanser uzmanı olan Prof. Dr Şuayib Yalçın’ı seçti.

Başbakan’a düşük dozda kemoterapi uygulamak için yurt dışından özel bir cihaz getirildi. Tedavi için hastaneye yatması gerekmeyecek Erdoğan’a Hacettepe’de özel oda ayrıldı. Yeni tedavinin gerekçesi ise “poliplerin yeniden oluşmasını önlemek” şeklinde açıklandı.
 
Erdoğan’ın sağlığı arkadaşına emanet
Başbakan’a Hacettepe Onkoloji Hastanesi’nde Şuayib Yalçın tarafından düşük yoğunlukta kemoterapi uygulanacağı iddia ediliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tedavisine Ankara’da devam etme kararı aldı. Düşük yoğunlukta kemoterapi uygulaması yapılacağı öne sürülen Erdoğan, doktor olarak da kendisine arkadaşı ve dünyaca ünlü kanser uzmanı  Hacettepe Onkoloji Hastanesi Başhekimi ve Onkoloji Enstitüsü Medikal Onkoloji Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Prof.Dr Şuayib Yalçın’ı seçti.

Cihaz ithal edildi
Tedavi için hastaneye yatması gerekmeyen Erdoğan’a Onkoloji Hastanesinde bir oda ayrıldı. Yalçın’ın başkanlığında konusunda uzman hekimlerin  kontrolünde düşük oranlı kemoterapi uygulamasına başlanacak Erdoğan’ın  bu hastaneyi tercih etmesinde Şuayib Yalçın kadar daha önce yurtdışından  ithal edilen bir cihazın bulunmasının etkili olduğu öğrenildi. Hekimlerin Erdoğan’ın bağırsaklarından alınan 23 santimlik parça üzerindeki poliplerin tekrar olmasını önlemek için tedaviyi sürdürecekleri kaydedildi.

Krizi yönetemedik
Bu arada Başbakan Erdoğan’ın gizlice hastaneye yatarak ameliyat olması da sıkıntı yarattı. Ameliyattan üç gün sonra açıklama yapılması spekülasyonları artırırken Erdoğan’ın da ameliyatının  kamuoyuna açıklanmamasından dolayı sitemkar konuştuğu ifade edildi. Erdoğan’ın kurmaylarının da krizi iyi yönetemedikleri konusunda aynı düşüncede oldukları kaydedildi.  Öte yandan, 26 Kasım’daki ameliyatın ardından Başbakan Erdoğan, Kısıklı’da evinde dinleniyor. Başbakan Erdoğan’ın bugün Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiren Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu ile İstanbul’da görüşeceği kaydedildi. Erdoğan’ın ayrıca, perşembe günü Yüksek Askeri Şura, cuma günü de Bakanlar Kurulu toplantılarına katılacağı bildirildi.

Şuayib Yalçın kimdir?
Prof. Dr. Şuayib Yalçın, kanser üzerine uzman olarak biliniyor. Halen Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Başhekimliği’ni ve Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanlığı’nı yürüten Yalçın, 1999-2000 yılları arasında ABD’de M. D. Anderson Kanser Merkezi’nde sindirim sistemi kanserleri konusunda çalışmalarda bulundu. Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü, Bedii Gorbon En İyi Çalışma Ödülü ve Tıbbi Onkoloji En iyi çalışma ödülü kazandı. Şuayib Yalçın, hızlı yemek yemenin kanser riskini artırdığına ilişkin yaptığı açıklama ile dikkat çekmişti. Yalçın’a göre, yeşil yapraklı sebzeler, soğan ve sarımsağın günde bir kez tüketilmesi, mide kanseri riskini azaltıyor. Yalçın, mide kanserinden korunmak için, turşu, salamura yiyecekler ve hazır çorba gibi çok miktarda tuz içeren yiyeceklerden uzak durulmasını, peynir gibi çok tuzlu yiyeceklerin tuzsuzlarının tercih edilmesi gerektiğini söylüyor.
yenicaggazetesi.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER