Bandrol Sahtecilerinden Özel Güvenlik Sertifikaları Çıktı

Bandrol Sahtecilerinden Özel Güvenlik Sertifikaları Çıktı

Bandrol Sahtecilerinden Özel Güvenlik Sertifikaları Çıktı
Bandrol ve belge sahteciliği konularıyla ilgili polisin yürüttüğü bir soruşturmada İstanbul’un Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere 6 ilçede 10 kişi yakalandı.

Bandrol ve belge sahteciliği konularıyla ilgili polisin yürüttüğü bir soruşturmada İstanbul’un Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere 6 ilçede 10 kişi yakalandı. Rusya’da satılan içkilerin üzerine yapıştırılan bandrollerin sahtelerinin yapıldığını belirleyen polis farklı ülkelere ait 6 bin 500 içki bandrolünün yanı sıra 100 adet tanzim edilmemiş özel güvenlik belgesi ele geçirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada örgütlü olarak sahte para basılması, bandrol sahteciliği, resmi belgede sahtecilik ve vergi kanununa muhalefet gibi iddiaları araştıran polis, Kadıköy, Bağcılar, Fatih, Başakşehir, Ataşehir ve Pendik’teki 9 adreste 10 kişiyi gözaltına aldı.

Polisin arama yaptığı adreslerde Rusya, Bulgaristan, Ukrayna ülkelerine ait 6 bin 490 sahte içki bandrolü, 35 adet Kosova ibareli şerit, 3 adet TAPDK ibareli orijinal içki bandrolü, 100 adet tanzim edilmemiş özel güvenlik sertifikası, 1 üniversite diploması, 3 adet üzerinde 100 TL ibaresi bulunan aydınger, 2 tabaka halinde ve üzerinde Atatürk portresi bulunan emniyet şeridi basılı para kağıdı, firmalara ait 29 cilt boş fatura, kaşeler ve bilgisayar ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER