Baca Gazı Zehirlenmelerine Dikkat

Doğalgazın 26 yıldır İstanbul’a dağıtımını sağlayan İGDAŞ, abonelerini kışın yaklaştığı bu günlerde baca gazı zehirlenmelerine karşı uyardı.

Baca Gazı Zehirlenmelerine Dikkat
İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, kışa girmeden bacaların mutlaka yetkili bir firmaya temizlettirilmesi gerektiğini söyledi.

İGDAŞ, kullanıcılarını, muhtemel baca gazı zehirlenmelerine karşı alınacak önlemler hususunda bilgilendirerek; yakıcı cihazların daha yoğun çalıştığı kış aylarına girilmeden, baca kontrollerini ve bakımlarını yaptırmaları konusunda uyardı. Doğalgazın zehirlemeyen bir gaz olduğunu ancak yanması sonucunda ortaya çıkan karbon monoksit gazının zehirlenmelere yol açtığını vurgulayan İGDAŞ Genel Müdür’ü Bilal Aslan, “Kullanıcılarımız, bacalarının bakımını ve temizliğini periyodik olarak yaptırmalıdır.

Bakımı ve temizliği yapılmayan bacalarda, baca çekişi azalır bu durum da; zehirleyici özelliğe sahip baca gazlarının yaşanılan ortama yayılmasına ve bu nedenle zehirlenmelere neden olabilir. Vatandaşlarımız hangi tür yakıt kullanırlarsa kullansınlar, bacalarını yılda en az bir kez, kışa girmeden önce mutlaka, İtfaiye’nin yetkilendirdiği Baca Temizleme Firmalarına temizlettirmelidir” dedi.

Güvenli doğalgaz kullanımı için baca temizliğinin ve doğalgaz yakıcı cihazlarının (kombi, şofben, kazan gibi) yıllık bakımlarının düzenli yaptırılması gerektiğini vurgulayan Aslan, “İGDAŞ aboneleri doğalgaz yakıcı cihazlarının bakımlarını da cihazların yetkili servislerine periyodik olarak yaptırmalıdırlar. Baca temizliği ve doğalgaz yakıcı cihazlarının bakımı hayati önem taşımaktadır. Bu konuda üzerinde önemle durulması gereken önemli bir nokta da baca gazı tehlikesine karşı önlem niteliği taşıyan baca gazı sensörlerinin kontrolüdür. Kullanıcılarımızı yaklaşan kış ayları öncesinde gerekli tedbirleri almaları hususunda uyarıyoruz” dedi.

İGDAŞ  ONLİNE FATURA ÖDEME

İGDAŞ VEZNELERİ

İGDAŞ  ONLİNE EVRAK TAKİBİ İÇİN TIKLA

İGDAŞ  ONLİNE ABONE DURUMU SORGULAMA İÇİN TIKLA

İGDAŞ  ANKET İÇİN TIKLA İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2012, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER