Avrasya Maratonu Başladı Asya'dan Avrupa'ya yüz bin kişi koşacak

Kıtalararası Avrasya Maratonu bugün 33. kez koşulacak. AKŞAM gazetesinin ana sponsorluğunda gerçekleşen organizasyona 20 bini çipli atlet olmak üzere 100 bin kişi katılacak

Avrasya Maratonu Başladı Asya'dan Avrupa'ya  yüz bin kişi koşacak

Kıtalararası Avrasya Maratonu bugün 33. kez koşulacak. AKŞAM gazetesinin ana sponsorluğunda gerçekleşen organizasyona 20 bini çipli atlet olmak üzere 100 bin kişi katılacak
Kıtadan kıtaya yüz bin kişi koşacak
Türkiye'nin uluslararası nitelikteki en önemli maraton yarışı 33. Kıtalararası Avrasya Maratonu, bugün koşulacak. AKŞAM gazetesinin ana sponsorluğunu üstlendiği dev organizasyona 20 bini çipli atlet olmak üzere toplam 100 bin kişi katılacak.
İŞTE SAYILARLA MARATON

l Bu yıl 3. kez  gümüş kategoride yapılacak yarışta, 42 kilometre 950 metre maraton ve 15 kilometre yarışı koşulacak.
l Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden başlayacak maraton, Beşiktaş ve Bakırköy güzergahlarını takip ederek Sultanahmet At Meydanı'nda son bulacak. Maraton ile aynı yerden start alacak 15 kilometrelik koşu ise At Meydanı'nda sona erecek.

lTekerlekli sandalye yarışı startı saat 08.45'te, diğer çipli koşuların startı saat 09.00'da verilecek.

l Altunizade Köprüsü'nün 400 metre gerisinden başlayacak halk yürüyüşü 09.30'da başlayacak.
lYarışlar sırasında Boğaz Köprüsü ve bağlantı yolları saat 06.00'da trafiğe kapatılacak. Yarış güzergahı 07.30 ile 14.00 arasında trafiğe kapalı olacak.
NUMARAYLA ULAŞIM BEDAVA: Sporcular göğüs numaralarını gösterip yarış günü İETT, metro, ve şehir hatları araçlarından ücretsiz yararlanacak.   
FENERLİ DE YÜRÜYECEK: Spor A.Ş Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin'in Boğaziçi Köprüsü'nde kitap okumak, çay demlemek, mangal yakmak gibi sosyal mesaj verme amacıyla yapılan eylemlere bu yıl müsamaha gösterilmeyeceğini açıklamasına karşın, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçeli taraftarlar, halk yürüyüşüne kitlesel olarak katılmayı planlıyor.
SOLUNUM HASTALARI DİKKAT: Parkur boyunca 30 ambulans görev yapacak. Organizasyondan maraton koşacaklara 'Solunum yolları ve kalp hastalıkları olanlar maratona katılmamalı. Yarışa uykunuzu almış  bir şekilde katılmalısınız. Spor ayakkabınızı mutlaka çorapla giyiniz' tavsiyeleri geldi.

BİRİNCİYE 50 BİN
42 kilometre 195 metre uzunluğundaki maraton koşusunda erkeklerde ve bayanlarda birincilere 50'şer bin, ikincilere 25'er bin, üçüncülere 15'er bin, dördüncülere 10'ar bin, beşincilere ise 8'er bin dolar para ödülü verilecek. Tekerlekli sandalyeli atletlerden birincilere 5'er bin, ikincilere 3'er bin, üçüncülere 2'şer bin dolar verilecek.    (Akşam)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER