Ateş Suriye'ye de düştü. Suriye'de çatışmalarda en az 25 ölü

Ateş Suriye'ye de düştü. Suriye'de çatışmalarda en az 25 ölü

Ateş Suriye'ye de düştü. Suriye'de çatışmalarda en az 25 ölü

Ateş Suriye'ye  de düştü. Ortadoğudaki toplumsal ayaklanmalarda domino taşı etkisi sürüyor.  
 Dera kentinde gösterilerin merkezi haline gelen El Ömeri Camisi çevresinde dünün ilk saatlerinde düzenlenen gösteriye polisin müdahalesi sonucu 6 kişi ölmüştü.

Dera kentinde dün 100 kişinin öldüğünü belirtti. Suriye'nin Dera kentinde, hükümet karşıtı gösterilerde güvenlik güçleri tarafından öldürülen 9 kişinin cenazesine 20 bin kişinin katıldığı bildirildi. Esad'ın danışmanı ise 'Halkın isteklerini karşılayacağız" diye açıklamada bulundu.

 Bir hastane yetkilisi Reuters ajansına yaptığı açıklamada, cesetlerin dün saat 17.00'de getirildiğini, cesetlerin hepsinde kurşun yarası bulunduğunu söyledi. Suriye'nin güneyindeki Dera kenti günlerdir hükümet karşıtı gösterilere sahne oluyor.

Adı açıklanmayan bir eylemci, Dera'da eylemlerin bugün de sürdüğünü, kent merkezinde onlarca kişinin oturma eylemi yaptığını söyledi.

AP'nin haberine göre eylemci, çok sayıda polis ve askerin konuşlandırıldığı kentte tansiyonun yüksek olduğunu ifade etti.
     
Kentte gösterilerin merkezi haline gelen El Ömeri Camisi çevresinde dünün ilk saatlerinde düzenlenen gösteriye polisin müdahalesi sonucu 6 kişi ölmüştü.

Ardından polisin ölen göstericilerin cenazesi için toplanan kalabalığa da müdahale ettiği ve 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Cenazelere 20 bin kişi katıldı

Suriye'nin Dera kentinde, hükümet karşıtı gösterilerde güvenlik güçleri tarafından öldürülen 9 kişinin cenazesine 20 bin kişinin katıldığı bildirildi. Görgü tanıkları, Reuters ajansına yaptıkları açıklamada, Dera'da düzenlenen cenaze törenine katılan yaklaşık 20 bin kişinin, kentin güneyindeki mezarlıkta, "Özgürlük" ve "Şehitlerin kanı yerde kalmayacak" sloganları attıklarını söylediler.

Öte yandan Dera kentinde dün 100 kişinin öldüğünü belirtti. AFP'ye açıklama yapan bölgedeki insan hakları savunucuları ve görgü tanıkları, polisin açtığı ateşte dün 100 kişinin öldüğünü belirttiler. Suriye'nin Dera kentindeki bir hastane yetkilisi bu sabah Reuters ajansına yaptığı açıklamada, hastaneye, güvenlik güçleriyle çıkan çatışmalarda ölen 25 protestocunun cesedinin getirildiği bildirmişti.


Ataşehirliyiz Haberleri

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER