Ataşehir'deki yangında baba ile kızı yanarak hayatını kaybetti

Ataşehir'de, 4 katlı bir binada yangın çıktı. Doğalgazdan kaynaklandığı sanılan yangında baba ve 3 yaşındaki çocuğu hayatını kaybetti. Anne ise yaralı halde kurtarıldı.

Ataşehir'deki yangında baba ile kızı yanarak hayatını kaybetti
Alınan bilgiye göre, Esetpaşa Mahallesi Yeşilova Sokak'ta bulunan Tüfekçioğlu Apartmanı'nın birinci katında yangın çıktı. Doğalgazdan çıktığı tahmin edilen yangın, kısa sürede bütün daireyi sardı. Yangını fark eden vatandaşlar, yaklaşık 1 ay önce taşınan Aktürk ailesini kurtarmak için seferber oldu. 3 çocuk ve anne Hülya Aktürk alevlerin arasından kurtarıldı. Baba Raşit Aktürk'e (40) ve 3 yaşındaki kızı Nisanur Aktürk'e ulaşılamadı.

ATAŞEHİR ESATPAŞA YANGIN FOTOLARI İÇİN TIKLA

İhbar üzerine söz konusu adrese itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevleri bastırdıktan sonra daireye girerek arama yaptı. Aramalarda Raşit Aktürk ve kızının cesedine ulaşıldı.

Kızının ve eşinin öldüğü haberini alan Hülya Aktürk ambulans beklerken gözyaşı döktü. Yüzünden yaralanan kadın ve ailenin diğer çocukları hastaneye kaldırıldı.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Abdullah DER ve Sadık KAYHAN'da yangının olduğu bölgedeydi.

Polisin ve itfaiye ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

2 kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı

Ataşehir'deki bir evde çıkan yangında hayatını kaybeden baba ve 2 yaşındaki kızının cenazesi, Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Esatpaşa Mahallesi Tahsin Yazıcı Caddesi Yeşilova Sokak'taki Tüfekçioğulları Apartmanı'nın birinci katında meydana gelen ve Raşit Aktürk (50) ile 2 yaşındaki kızı Nisa Nur hayatını hayatlarını kaybettikleri patlamaya ilişkin savcı, polis ve itfaiye ekiplerinin incelemeleri tamamlandı.

İncelemenin ardından baba ve kızının cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Bu arada, yangında evdeki 3 çocuğunu kurtarmayı başaran anne Hülya Aktürk'ün hastanedeki tedavisi sürerken, 7 çocuğu olan ailenin bazı üyelerinin çalıştığı, bazılarının da okulda bulunduğu öğrenildi.

Olayın ardından eve gelen çocuklar ve yakınlarının fenalık geçirdiği görüldü.


İGDAŞ, yangının doğalgazdan kaynaklanmadığını bildirdi

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ), Ataşehir'deki bir evde çıkan ve baba ile kızının hayatını kaybettiği yangının doğalgazdan kaynaklanmadığını bildirdi.

İGDAŞ'tan yapılan açıklamada, sabah saatlerinde Ataşehir Esatpaşa Mahallesi Tahsin Yazıcı Caddesi Yeşilova Sokak'taki Tüfekçioğulları Apartmanı'nda 2 kişinin hayatını kaybettiği bir yangının meydana geldiği hatırlatıldı.

İGDAŞ 187 doğalgaz acil ekiplerinin, gelen ihbar üzerine derhal olay yerine giderek gerekli güvenlik önlemlerini aldığı belirtilen açıklamada, ''Ekiplerimizin yaptığı inceleme sonucunda yangının doğalgazdan kaynaklanmadığı, binada doğalgaz kaçağının olmadığı tespit edilmiştir. Yangının çıkış sebebine ilişkin araştırmalar ilgili merciler tarafından sürdürülmektedir'' denildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2012, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER