Ataşehir'de Greenpeace ve Gerzelilerden, Termik Santral Yapımına Protesto Eylemi

Sinop'un Gerze ilçesinde termik santrali yapılmak istenmesini protesto eden Greenpeace üyeleri ve Gerzeliler, Anadolu Grubu'nun Ataşehir'deki merkez binası önüne kömür dökerek eylem yaptı. Greenpeace ve Gerzelilerden, Termik Santral Yapımına Protesto Eylemi

Ataşehir'de Greenpeace ve Gerzelilerden, Termik Santral Yapımına Protesto Eylemi

Sinop'un Gerze ilçesinde termik santrali yapılmak istenmesini protesto eden Greenpeace üyeleri ve Gerzeliler, Anadolu Grubu'nun Ataşehir'deki merkez binası önüne kömür dökerek eylem yaptı.

 Greenpeace ve Gerzelilerden, Termik Santral Yapımına Protesto Eylemi

Sinop'un Gerze ilçesinde termik santrali yapılmak istenmesini protesto eden Greenpeace üyeleri ve Gerzeliler, Anadolu Grubu'nun Ataşehir'deki merkez binası önüne kömür dökerek eylem yaptı. Gerzeli grubun getirdiği mektup, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'a iletilmek üzere, bina yönetimi tarafından teslim alındı.

Anadolu Grubu'nun Gerze'de kömürle enerji üretilecek termik santrali turmak istesinin protesto edilmesi İstanbul'a taşındı. Eylemciler, saat 06.30'da Anadolu Grubu'nun merkez binasının bulunduğu İçerenköy'de toplandı. Greenpeace üyeleri ve Gerzeliler, kömür istemediklerini ifade etti. Kamyonla getirdikleri kömürü bina önüne döken göstericiler, zincir oluşturdu.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Aksoğan yaptığı açıklamada, "Gerze'de kurulacak santralde yılda 2,5 milyon ton kömür yanacak. Yakılacak olan kömürün atıkları Gerze'nin havasını, suyunu ve toprağını kirletecek. Bu döktüğümüz kömürü temizlemek birkaç saat alacaktır. Tuncay Özilhan'ı bu kirli yatırımından vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.

Göstericiler "Kömür bu kapağın altındadır" ve "Gerze kömür istemiyor" pankartları açtı. Çok katlı binanın terasına çıkan grup üyeleri, uçlarına kömür çuvalları bağlanmış pankart sarkıttı. Olay yerine gelen polis ekipleri ve güvenlik görevlileri ile eylemciler arasında kısa münakaşalar yaşandı. Gerze'den gelen 4 kişi ve Greenpeace üyelerinin kimlikleri polis tarafından alındı. Yapılan incelemenin ardından kimlikler geri verildi. "Gerze halkı" imzalı mektup, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'a iletilmek üzere merkez binada görevli İdari İşler Müdürü Ali Vural tarafından alındı.

SANTRAL HERŞEYİ BERBAT EDECEK

Santralın kurulması planlanan Yaykıl Köyü'nden eyleme destek vermek için gelen Nahide Gökhan, "Köyümüz çok bereketli. Gerze'nin birçok ihtiyacını bizler karşılıyoruz. Köyümüze kurulması planlanan santral her şeyi berbat edecek. Topraklamıza her türlü fabrikayı kurabilirler ancak santral istemiyoruz. Tuncay Bey, mektubumuzu okuyunca bize hak verecektir" dedi.      Kaynak: Ataşehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER