Ataşehir Kılıçdaroğlu İle 'Deniz'leri Andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile Ataşehir Belediyesinin düzenlediği etkinlik ile Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını idamlarının 40. yılında andılar.

 Ataşehir Kılıçdaroğlu İle 'Deniz'leri Andı

   Ataşehir Kılıçdaroğlu İle 'Deniz'leri Andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile Ataşehir Belediyesinin düzenlediği etkinlik ile Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını idamlarının 40. yılında andılar.

Ataşehir Belediyesi tarafından, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesinin 40. yılı sebebiyle Ataşehir'deki Deniz Gezmiş Parkı'nda düzenlenen program çok sayıda davetli ve halkın katılımı ile gerçekleşti.



Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı programda, Gazeteci-Yazar Can Dündar'ın hazırladığı, "Delikanlım İyi Bak Yıldızlara" adlı belgeselin gösterimi yapıldı. Kalabalık izleyici kitlesinin zaman zaman alkışlarla katıldığı belgeselin gösteriminden sonra Zülfü Livaneli konser verdi.

Programa CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekilleri Ayten Kayalıoğlu, Kadir Gökmen Öğüt, Mahmut Tanal, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salcı, Ataşehir Belediye Bakanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze ilgezdi, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Gazeteci Yazar Belgeselin yapımcısı Can Dündar,  Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş, küçük kardeşi Hamdi Gezmiş ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.


Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu sabah Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Karşıyaka'daki mezarına uğradığını ve hepsinin mezarına 3 er tane karanfil bıraktığını söyledi.

"Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mezarını ziyaret ettik"  

Gecede konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mezarını ziyaret ettik" "Bu sabah Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Karşıyaka'daki mezarına uğradık ve hepsinin mezarına 3 er tane karanfil bıraktık" dedi.

Kılıçdaroğlu; insanlık tarihinin demokrasi, özgürlük, insan hakları ve kadın-erkek eşitliği için verilen mücadelelerle dolu olduğunu vurgulayarak, bunun için çok ağır bedeller ödendiğini belirtti.

ABD Başkanı Barrack Obama'nın Başbakan Erdoğan ile düzenledikleri ortak basın toplantısının ardından fotoğraf çekimi için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu yanına çığırmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Onlar bedel ödedi" dedikten sonra;

Bu ülkeye özgürlük gelsin diye onlar bedel ödediler, ülkemiz bağımsız olsun diye. Ama üzülerek şunu da söylemek istiyorum; nasıl oldu da bu güzelim ülkede, bir ülkenin Devlet Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı'nı parmak işaretiyle yanına çağırır ve o da koşa koşa gider? Hangi çağda yaşıyoruz, Mustafa Kemal'in bağımsız Türkiye'sinin Dışişleri Bakanı böyle olabilir mi?" diye konşmasına devam etti.

 
Özgürlükçü olmak adaletten yana olmak zordur
 
Her zaman söylüyorum bir kez daha söyleyeceğim. Bu ülkede devrimci olmak yurtsever olmak zordur. Özgürlükçü olmak adaletten yana olmak zordur. Ama bu ulusun çocukları bütün zorluklar aşacaktır. 

Güçlü Türkiye'yi özgür Türkiye'yi beraber kuracağız. Bizim kitabımızda ödün vermek yok. Baskı nerden gelirse gelsin kim yaparsa yapsın boyun eğmeyip direneceğiz. Bu ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü için bedel ödediler eğer bedel ödenecekse CHP genel başkanı olarak söylüyorum bedel ödenecekse o bedeli öderiz.

Geldiğimiz nokta hiç açıcı değil toplum, medya, üniversiteler nefes alamıyor her alanda baskı var. Baskıya direnmek üzere bize destek vermeye hazırımsınız?" şeklinde konuştu.



Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ruhu hep aramızda olacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Bir deniz gezmiş vardı, şimdi binlerce Deniz Gezmiş oldu. Binlercesi gezmeli, direnmeli, zalime karşı direnmeli. Onların bize, çocuklarımıza bıraktıkları güzel mirası gelecek kuşaklara taşımak bizim elimizde. Anneler size sesleniyorum. Çocuklarınıza daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyorsanız. 

Şunu söyleyin: 'Bu ülkede deniz gezmiş ve arkadaşları bağımsız bir Türkiye için, özgür bir Türkiye için mücadele ettiler. Sende örnekal, mücadele et' deyin" diye konuştu

Konuşmaların ardından Can Dündar tarafından hazırlanan "Delikanlım İyi Bak Yıldızlara" adlı belgeselin özet gösterimi anons edildi. Gösterilen ilgi üzerine belgeselin tamamı gösterildi. 



Belgesel gösteriminin ardından Kemal Kılıçdaoğlu ve Battal İlgezdi tarafından Can dündar ve Gülsen Tuncer'e verildikten sonra  program; "İdam Kararını verenlerin isimleri cisimleri kalmadı ama 'Deniz'ler bugün burada bukadar büyük bir kitle ile anılıyor ve hep 'Deniz'ler hep anılacaklar" diyen Zülfü Livaneli'nin, coşkulu ve Kalabalık dinleyicinin eşlik ettiği  konseri ile devam etti. 


Tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer’in sunduğu gecenin sonunda; Delikanlım İyi Bak Yıldızlara" adlı belgeselin yapımcısı Can Dündar, geceye verdiği konser ile katkı veren Zülfü Livanelli'ye Ataşehir Belediye Başkanı Adına eşi Gamze İlgezdi plaket verdi. 


Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2012, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER