Ankara, OSTİM'de patlama meydana geldi. En az 4 kişinin öldüğü açıklandı.

Ankara, OSTİM'de patlama meydana geldi. En az 4 kişinin öldüğü açıklandı.

Ankara, OSTİM'de patlama meydana geldi. En az 4 kişinin öldüğü açıklandı.
Ankara'da patlama
              
Ankara, OSTİM'de patlama meydana geldi. En az 4 kişinin öldüğü açıklandı. Patlamanın sebebi ise henüz belli değil

Ankara'nın önemli sanayi merkezlerinden Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi'ndeki (OSTİM) Mega Center adlı, 4 katlı bir iş merkezinde saat 11.00 civarında patlama meydana geldi. Binanın 2 katı çöktü, enkaz altında kalanlar var. İşyerinin suni sondaj makineleri ürettiği öğrenildi.

Henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada 30 civarında yaralanan olduğu bildirildi.

Ankara'nın çeşitli yerlerinden de sesi duyulan patlamanın yaşandığı binadan dumanlar yükseliyor. Patlama yerinde bir yangın ise görülmüyor. Bu arada binaya 300 metreye kadar yakın olan diğer iş yerlerinin camlarının kırıldığı görülüyor. Patlama 4 kilometre öteden duyulduğu da gelen bilgiler arasında.

Patlamada yaralananlar oldu. Patlamanın nedeni olarak doğalgaz sıkışmasından şüphe ediliyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 5 kişi ise enkaz altında aranıyor. 45 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de kendisine en kaz altında 5 kişi bilgisinin verildiğini söyledi. Gökçek ayrıca doğalgaz sıkışmasının bu patlamanın sebebi olamayacağını belirtti.

Gökçek hidrolik pompa üreten tesiste bazı hatalar yüzünden bir patlama olabileceğini ihtimalinden bahsetti. Oksijen tüplerinden olabilme ihtimali var.

ATO Başkanı Sinan Aygün de hastaneye gidenlerden 5-6 kişinin durumunun ciddi olduğunu belirtti. Aygün ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini anlattı. Aygün de patlamanın oksijen tüplerinden dolayı olabileceğini söyledi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise OSTİM'de meydana gelen patlamada 2 ölü, 4'ü ağır 24 yaralı olduğunu bildirdi.

Görgü tanıkları olay yerinden çıkan bazı kişilerin arkadaşlarına ulaşamadığı için sinir krizi geçirdiğini belirtiyor. Olay anında ise kaç kişinin olduğu bilinmiyor.

Binanın taşıyıcı kolanları dışında her yeri yıkılmış gibi görünüyor.

Büyükşehir Belediyesine bağlı 25 itfaiye aracı ile kurtarma ekipleri bölgede bulunuyor. Sağlık Bakanlığı 112 Acil Yardım yetkilileri de OSTİM'e ihbarın ardından 5 ambulansın sevk edildiğini bildirdi.

AKUT ve Sivil Savunma da olay yerinde enkazda kurtarma çalışmalarına katıldı. Özel eğitimli köpekler de enkaz altında kalanları aramaya yardımcı olmak için bölgeye getirildi.

Binanın bazı noktalarında gaz ve sıcaklık yüzünden köpeklerin çalışamadığı öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER