Alo İftar hattı büyük ilgi görüyor, Arıyorsunuz iftarlığınız eve geliyor

Alo İftar hattı büyük ilgi görüyor, Arıyorsunuz iftarlığınız eve geliyor

Alo İftar hattı büyük ilgi görüyor, Arıyorsunuz iftarlığınız eve geliyor
Arıyorsunuz iftarlığınız eve geliyor

Esenler Belediyesi’nin çalışan ya da her hangi bir sebeple iftar yemeği hazırlayamayanlar için hayata geçirdiği “Alo İftar” hattı büyük ilgi görüyor.

Esenler Belediyesi öyle bir Ramazan hizmeti devreye soktu ki herkese fark attı. Açılan ALO İFTAR hattı ile ailelerin kapılarına iftarlıkları götürülüyor.

İftar götürülecek aile kayıtlarının alındığı 15.00-17.00 saatleri arasında belediyenin santrali kilitleniyor.

Esenler Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı ve bu sene de devam ettirdiği “Alo İftar” uygulaması vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Belediyenin çalışan ya da her hangi bir sebeple iftar yemeği hazırlayamayanlar için zengin-fakir ayırımı gözetmeksizin sunduğu projede, 440 11 26 numaralı telefondan her gün 15.00-17.00 saatleri arasında iftar götürülecek ailelerin kayıtları alınıyor. Görevli, başvuruda bulunan ailenin adresi, telefonu, ailedeki birey sayısı gibi bilgileri alarak dağıtım ekibine teslim ediyor. İftar dağıtım ekibi de, özel düzenlenmiş Alo İftar aracı ile 4 çeşit yemeği iftardan bir süre önce ailelere teslim ediyor.

Türkiye’nin her tarafından

Uygulamanın yazılı ve görsel basında yer almasının ardından İstanbul’un tüm ilçelerinden, hatta Türkiye’nin her tarafından telefon aldıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Kayıt aldığımız süre içerisinde belediyemizin telefon santrali kilitleniyor. İlk günlerde bu iki saatlik süre içerisinde 450, 500 kişi başvururken ilerleyen günlerde bu sayı yavaş yavaş azalıyor. Bu hizmetten Esenler dışındakilerin yararlanamadığının anlaşılması da sayıyı aşağıya doğru çekiyor” dedi.

Sebep sorulmadan herkese

Alo İftar uygulamasındaki esprinin her ne sebeple olursa olsun o gün iftar sofrası hazırlayamayan herkese uygulanan bir hizmet olduğunu söyleyen Göksu, “Hepimiz insanız. Herkes her gün değişik bir şeyle karşılaşabilir. Evin hanımı rahatsız olabilir, eşi para bırakmamış olabilir. Eşi ile kavga etmiş olabilir. Aile yoldan gelmiş olabilir. Her ne sebeple olursa olsun iftar sofrası düzenleyememişse bizi arayabilir. Görevli elemanlarımız da (Niye iftar sofrası hazırlayamadın?) diye bir soru sormuyorlar” şeklinde konuştu.

İlginç hikâyeler çıkıyor

İftar yemeği teslim edilen aile eğer ihtiyaç sahibi bir aile ise belediyenin bir diğer uygulaması olan “Eve teslim iftar” listesine alınıyor ve her akşam yemek götürülüyor. “Alo İftar” uygulamasından çok ilginç hayat hikâyeleri de çıkıyor. İşte onlardan birisi. Adı Rukiye Yıldır. Genç bir bayan. Yaklaşık 4 yıl önce eşi ile babası arasında çıkan kavga cinayetle sonuçlanmış. Babası mezara, eşi de cezaevine girmiş. 5 yaşındaki oğlu ile ortada kalan Rukiye psikolojik bunalıma girmiş. Kız kardeşi Serpil’in yardımı ile hayata tutunmaya çalışan Rukiye yavaş yavaş psikolojik rahatsızlığını da aşmak üzere. Bir taraftan hastalık, diğer taraftan yoksullukla boğuşan Rukiye de diğer birçok vatandaş gibi Esenler Belediyesi’nin Alo İftar hattına başvurmuş. İftarı getiren görevliler, yaptıkları inceleme sonunda Rukiye Yıldır’ın “Eve Teslim İftar” listesine almaya karar vermişler. Şimdi Rukiye Yıldır’a “Eve Teslim İftar” uygulamasından her akşam 4 çeşit yemek geliyor.

İmdadıma belediye yetişti

“Alo İftar” dan yararlanan başka bir Esenlerli de Melek Yılmaz. “Alo İftar”a müracaat hikâyesini şöyle anlatıyor: “Öğle saatlerine doğru çocuğum rahatsızlandı. Eşimi iş yerinden aradım. Geldi ve hastaneye götürdük. Tahlillerle uğraşırken eşime bir telefon geldi. Kayınbabam memleketimiz Tokat’ta rahatsızlanmış hastaneye kaldırılmış. Eşim beni çocuğumla hastanede bırakıp hemen Tokat’a hareket etti. Hastanedeki işlerimi ancak ikindiye bitirebildim. Eve geldiğimde yorgunluktan ve moralimin bozukluğundan yemek hazırlayacak halim yoktu. Aklıma belediyenin uygulaması geldi. Aradım ve iftara 3 kişilik iftar yemeğim geldi. Yani imdadıma belediye yetişti. Hayatım boyunca belediyenin bu iyiliğini unutmayacağım”.

internethaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER