AKYAZI DEVLET HASTANESİNDE SÜNNET SKANDALI

Sakarya Akyazı Devlet Hastanesinde yapılan toplu sünette skandal yaşandı.

AKYAZI DEVLET HASTANESİNDE SÜNNET SKANDALI
AKYAZI DEVLET HASTANESİNDE SÜNNET SKANDALI

Sakarya Akyazı Devlet Hastanesinde yapılan toplu sünette skandal yaşandı.

Sakarya Akyazı Devlet Hastanesinde Lazer sistemi ile yapılan sünnet'te bir çocuğun organının yarısı daha sonra kesilmek zorunda kalındı.

28 Haziranda 200 çocuğu Akyazı Devlet Hastanesinde sünnet yaptıran  Akyazı Belediyesi çocukları eğlendirdikten sonra  Hastaneye götürdü.

Görevli olmadığı halde illk kez  lazerle sünnet yaptığı iddia edilen Başhekim Yardımcısı göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Yavuz Tepeçınar 6 yaşındaki B.E' ninn erkeklik organının yarısının kesilmesine sebebiyet verdi,

Skandal Olay  Sakarya Akyazı Devlet Hastanesinde yaşandı. Akyazı Belediyesi' nin Sünnet şöleni yapılacağını öğrenen baba Y.B, 6 yaşındaki oğlu B.E' daha güvenilir bir sünnet yapılacağını düşünerek Belediye ye kaydını yaptırdı,  çocukları eğlendiren Belediye toplu halde ailelerinide  alarak Akyazı Devlet Hastanesi önüne kurdurttuğiu çadırlarda ağırladı . iddalara göre 3 görevli  Doktor toplam 200 çocuğu Hastane içinde sünnet etmeye başladılar 77 sırada olan B.E ise babasının kucağında sünnet masasına yatırıldı , tam o sırada ise beyaz önlüklü olan ve yaka kartında Göğüs hastalıkları uzmanı Başhekim yardımcısı Yavuz Tepecınar  , bende birkaç tane keseyim derken B.E sünnet etti , lazer yöntemiyle yapılan sünnetin uzun sürmesi üzerine acele olarak odaya Üroloji uzmanı çağırıldı, yapılan sünnetin ardından babaya ise " sünnet biraz sıkıntılı geçti sizi burda bir akşam misafir edeceğiz denildi. İkinci gün ise taburcu edilen B.E'nin penis'inde morarma olduğunu tespit eden baba apar topar çocuğunu tekrar Akyazı Devlet Hastanesine geterdi burada yapılan kontrollerde ise Doktorlar buna bizim yapabileceğimiz bir şey yok sizin çocuğunuzu İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık ünütesine gönderiyoruz demeleri üzerine çocuğunu hastaneden alan baba kendi imkanları ile vakit kaybetmeden Kartal Yanık tedavi merkezine geldi Yanık tedavi merkezi Doktorları ise biz böyle şeyle ilk kez karşılaştık içten yanık var morarma var bunun tedavisi Üroloji servisinde olur demesi üzerine aile çocuklarını Aynı Hastane'de bulunan Üroloji servisine götürdüler Üroloji Doktorları ise , babaya, sünnet normal yapılmış ama morarma için uzun tedavi gerekiyor diyerek yatış yapıldı.


BABA AKYAZI DEVLET HASTANESİNDEN ŞİKAYETCİ OLDU BENİM ÇOCUĞUMU DENEME TAHTASI OLARAK KULLANDILAR

Baba Y.B Ben çocuğumu Devlet hastanesinde sünnet yaptıracağım diye hiç aklama böyle bir skandal gelmedi benim çocuğumun şu anda hayatı karardı piskolojik olarak tamamen çöktü bunun sebebi gögüs hastalıkları uzmanı Doktor dur kendi görevi uzmanlık dalı olmadığı halde  bende 3 kişiyi sünnet yapayım demesi ile başladı.

Belediye' nin sünnet şöleni olduğunu öğrendim Hastane'de hijjenik ortamda yapılacağını öğrendim hemen oğlumu kayıt yatırdım bana 77 ci sıra düştü, sabah saat 8.30 hastane'de oldum saat 15.00 'a kadar bekledim benim oğluma sıra geldi , Doktorlar yorgun olduğunu hissettim çocuğum piskolojik olarak sünnetten korktuğu için ağlıyordu ben fazla bakamadım o sırada içeri yaka kartında Gögs Hastalıkları uzmanı Başhekim yardımcısı Yavuz Tepeçınar girdi ve sünneti kendisi yaptı, ama bir aksilik olduğunu hissettim bizden önce girenler 5 dakika içinde çıkıyordu benim oğlumun sünneti uzun sürdü Doktorlar panik halinde hemsireye bağırarak acilen Üroloji uzman doktorunun çağrılmasını istediler, bir müddet sonra ürolok geldi ve sünneti bitirdi, daha sonra Üroloji uzmanı bana sünnet biraz proplemli geçti sizi bir gece misafir etmemiz gerek dedi. biz bir gece hastanede kaldık, ertesi günü taburcu edildik , eve gittiğimde akşam oğlumun pipisinde morarma oluştu tekrar hastaneye götürdüm ve bana burada yapılacak bir şey yok seni İstanbul Kartal Eğitim hastanesi Yanık Ünütüseni yolluyoruz dediler acil olarak oraya gitmeniz gerekiyor dediler bana bir ambulans bile vermediler ve ben oğlumu alarak kendi imkanlarım ile götürdüm. Yanık tedavisindeki Doktorlar ise burada dıştan oluşmuş bir yanık yok sizin üroloji servisine gitmeniz gerekiyor dediler. Hafta sonu olduğundan Üroloji servisine gittik ve Ürolok Doktorlar ise sünnet normal yapılmış ama morarma'yı araştırmamız gerek dediler ve hemen yatış yaptılar.

İlerleyen günlerde ise teşhis tam olarak koyulamadı ama lazer sistemi ile yapılar sünnet sırasında organında yanma meydana geldiğini ve yanan derinin güçlendirilmesi için oksijen tedavisi uygulandı bu oksijen tedavisi ise başka bir hastanede yapıldı. bu tedavi ye ise tam 20 seans girdi oğlum ve hiç bir sonuç alınamadı daha sonra ise morarma normale dönmemesi üzerine penisinin bir kıskı kesildi. 

Özelliğini kaybeden organın derisi'de alındı ilerleyen günlerde başka deri nakli yapıldı. üç kez ameliyat geçirdi ve benim çocuğum normala dönmedi. Bütün Doktorlar ilerde neler olacağını tam olarak söyleyemiyorlar yıllarca yapılacak olan bir tedavi süreci olduğunu söylüyorlar. Üroloji Doktorları ise artık biz elimizden geleni yaptık malesef oğlunuz 17  veya 18 yaşına geldiğinde Palastik cerrahları tarafından penise eklem yapılacağını söylediler

ÇOCUĞU ORALARA BOŞUNA GÖTÜRDÜNÜZ EVDE KENDİLİĞİNDEN GEÇERDİ.

Acılı baba Y.B ise bana en çok Benim çocuğumu bu hale sokan doktor beni telefonla aradı o çocuğu oraya boşuna götürdünüz evde kendiliğinden iyileşirdi demesi oldu. benimle adeta dalga geçti benim davacı olacağımı öğrenince ise maddi manevi bana destek olacağını söyledi, benim çocuğumun ilerdeki piskolojisini düşünmek bile istemiyorum benim çocuğumun piskolojisi bozuldu eve yabancı biri gelse Doktor zannedip ağlayarak kaçıyor geceleri yatağından sıçrıyor ve saatlerce ağlıyor 2 aydır neler çektiğimizi tüm yakınlarım biliyor bize bu acıyı yaşatan Doktor'un peşini asla bırakmayacağım. Türk yargısı bir karar vermessi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceğim Doktorlar sünnetin lazerle yapılmadığını söylüyorlar yalan söylüyorlar yanık kokusu dışarda beklerken bile geliyordu diye konuştu

BAŞHEKİM BİZİM KONUŞMA YETKİMİZ YOK

Konu ile ilgili görüşmek istediğimi Akyazı Devlet Hastanesi Başhekimi Savaş Taşkıran Bizim bu konu ile ilgili bilgi vermemiz yasak ama sünnet lazerle yapılmadı normal Koter sistemi ile yapıldı. Sünet'ide her Doktor yapabilir bilemeyiz belki çocuğum anesteziye karşı alerjisi vardır bir insana arı sokar bişe olmaz ama bazılarıda ölür konu tam araraştırılma safhasında uzman raporları çıktıktan sonra belli olur. aile çok tepkili haklıda Biz Hastane kurumu olarak kendilerini tedavi gördüğü hastane'de ziyaret ettik diye konuştu.

Kaynak : Habertürk

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2013, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER