Ahiler'den 400 bin TL'ye varan proje hibesi!

Ahiler'den 400 bin TL'ye varan proje hibesi!

Ahiler'den 400 bin TL'ye varan proje hibesi!
Doğru projeyi getiren hibeyi kapıyor Kırıkkale, Aksaray,Niğde , Nevşehir ve Kırşehir illerini kapsayan Ahiler Kalkınma Ajansı Mayıs ayında 14 kişilik kadrosuyla çalışmalara başlamış ve bu çalışmalar Haziran–Temmuz ayları içinde yapılan Kalkınma Kurulu toplantısı ve 5 ilde 5 ayrı başlıkta gerçekleştirilen sektörel çalıştaylarla yoğunlaşmıştı.
Bu toplantılarda yerel dinamiklerin temsilcilerinden turizm, tarım-hayvancılık,sanayi, çevre-altyapı-ulaşım ve sosyal-kültürel yapı ana  başlıklarında bölgenin genel yapısı ve bölgesel öncelikler konusunda bilgi ve görüş alan ajans ekibi, bu veriler ışığında bölgesel kalkınma stratejileri, diğer adıyla bölge planı oluşturacak. Hazırlandıktan sonra Devlet Planlama Teşkilatı tarafından onaylanacak olan bölgesel kalkınma stratejileri bölgedeki yatırım politikalarına da yön verecek.

Kalkınma kurulu toplantısında ve sektörel çalıştaylarda,  hem bölgedeki yerel aktörleri tanıma hem de kendi kurumsal yapısını ve anlatma fırsatı bulduklarını ifade eden  Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen bölgedeki yatırımcıların Ahiler Kalkınma Ajansı’nı büyük oranda sahiplendiklerini ve Ajans’tan büyük beklenti içinde olduklarını ifade ederek, bu beklentileri karşılıksız bırakmamaya çalışacaklarını vurguladı.
Selim Biçen, ancak kamuoyunun geneli düşünüldüğünde  Ajans’ın kurumsal yapısının ve felsefesinin henüz  tam olarak anlaşılamadığını, bunun biraz da bölgede yeni olmalarından kaynaklandığını söyledi.
Biçen; “Bu yönde yaygın ve yerel basına büyük görev düşüyor” dedi.
Ajansın tanınmasının ve yatırımcı sayısının artmasının, Kalkınma Ajansı’nın bu yıl dağıtmayı düşündüğü tahmini 12 Milyon TL’lik bütçesinin doğru ve adil kullanılması anlamına geleceğini de ifade eden Biçen, tanıtım çalışmalarına Niğde, Kırşehir, Kırıkkale, Aksaray ve Nevşehir illerinde bu hafta düzenlemeye başlayacakları tanıtım toplantılarıyla devam edeceklerini belirtti.
Çarşamba günü saat 10:00’da Niğde’de başlayacak olan bu toplantılarda öncelikli olarak Ahiler Kalkınma Ajansı’nı anlatmayı hedeflediklerini belirten Biçen, Ajans’ın yapısıyla ilgili önemli noktaları da yatırımcılara hatırlattı.
Dr. Selim Biçen, Kalkınma Ajansı’nın proje hazırlamadığını, bölgenin öncelikleri doğrultusunda hazırlanan projelere karşılıksız maddi destek, yani hibe verdiğini belirtti.
Biçen, hibe konusunda sektörel yelpazenin, KOSGEB gibi kurumlarla karşılaştırıldığında daha geniş olduğunu ve hibe miktarının 25.000 ile 400.000 TL arasında değişeceğini ifade etti.

Projeler konusunda yatırımcılara ipuçları da veren Biçen, “bölgenin temel sorunlarını çözmeye yönelik ve bölgesel gelişime katkı sağlayan projeler bir adım öne geçer” dedi.

Beş ilde gerçekleştirilecek tanıtım toplantılarında bu konuların ayrıntılı şekilde gündeme geleceğini ifade eden Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr.Selim Biçen, projelerin kabulüne 2010 yılının son aylarında başlayacaklarını söyledi 

htekonomi               

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER