57. ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜ

İBB ve Türkiye İzcilik Federesyonu organizasyonuyla gerçekleştirilen 57. Alay Vefa Yürüyüşü ile 6 bin izci dedelerinin izinden yürüdü.

57. ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜ
 57. ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜ

İBB ve Türkiye İzcilik Federesyonu organizasyonuyla gerçekleştirilen 57. Alay Vefa Yürüyüşü ile 6 bin izci dedelerinin izinden yürüdü.
Binlerce genç 57. Alay’a vefa için yürüdü
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ile Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç İzci Kampı sona erdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kampta kutlayan yaklaşık 6 bin izci 57. Alay Vefa Yürüyüşü ile dedelerinin izinden yürüdü.
 
23 NİSAN’I KAMPTA KUTLADILAR
 
1.Dünya Savaşı sırasında Çanakkale Cephesi’nde şehit olan Mehmetçiğin anısına her yıl düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç İzci Kampı için Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından 10 yaş üzerindeki izciler Eceabat’ın Kocadere mevkiinde bir araya geldi. 22 Nisan’da kamp alanına giriş yapan izciler eğitim faaliyetlerinin yanı sıra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da burada kutladılar. İzciler kutlamaların ardından Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehit Mehmetçikler için okunan hatim dualarına eşlik etti. 
 
ABİDEDE VE ŞEHİTLİKTLERDE ANMA PROGRAMLARI DÜZENLENDİ
 
Kamp süresi boyunca izcilik, okçuluk ve atıcılık gibi eğitimlerin yanı sıra çember, topaç, dokuztaş ve misket gibi geleneksel etkinlikler gerçekleştiren gençler 24 Nisan’da Şehitler Abidesi’ndeki Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı Anma Töreni’ne katıldı.  Buradaki törenin tamamlanmasının ardından gençler 57. Alay Şehitliği’nde düzenlenen diğer programa geçti. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve protokol ile birlikte Yeni Zelandalı, Fransız, İngiliz sivil ve askeri yetkililerin de hazır bulunduğu tören sonrasında şehitlikleri tek tek gezen izciler ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek Anadolu insanının var oluş mücadelesini dünyaya duyuran Mehmetçikler için dua etti. Tüm şehitliklere karanfil bırakan gençler törenlerin ardından kapma dönerek Prof. Dr. Mehmet Çelik’in Çanakkale Savaşları’nı ve Çanakkale Destanı’nı içeren konferansına katıldılar. 
 
DEDELERİNİN SON YEMEKLERİNİ YİYİP, YOLLARINDAN YÜRÜDÜLER
 
Çanakkale Milli Bilinç İzci Kampı’nın üçüncü gününde izciler güne her zamankinden daha farklı bir heyecanla başladı. 57. Alay Vefa Yürüyüşü’ne katılmak için güneş doğmadan atılan top atışlarıyla uyanan tüm izcilerin saçlarına kına yakıldı. İzcilere Türk Kızılay’ı ile Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanlığı’na bağlı 57’inci Alay askerlerinin son yemeği olan kırık buğday çorbası ile hamur kızartmaları ikram edildi. Yaklaşık 6 bin izci dünyanın en kahraman alayı olarak adını tarihe yazdıran 57.  Alay Şehitliği’ne gitmek için kamp alanından başlayarak gidiş-dönüş 10 kilometrenin üzerindeki mesafeyi yürüdü. 57. Alay Şehitliği Törenleri’nde izciler, Yarbay Hüseyin Avni Bey’in kabrinin olduğu yerde konuşlandı ve içlerinden seçilen bir grup geceyi burada geçirdi. Kampa İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne kayıtlı izciler başta olmak üzere İstanbul’dan yaklaşık 2000 ve Türkiye genelinden 3 bin 500 izci katıldı. Ayrıca yurtdışından birçok izci 57. Alay Yürüyüşü için kampa geldi. 
 
200 PERSONEL VE 100 ARAÇLA 24 SAAT HİZMET
 
Kamp için her yıl olduğu gibi tüm imkânlarını seferber eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Kocadere’de adeta yeni bir yerleşim yeri kurdu. Kamp süresi boyunca izcilerin tüm ihtiyaçlarına cevap vermek üzere 23 birimini Çanakkale’ye gönderen İstanbul Büyükşehir Belediyesi 200 personel ve 100 araçla yemekten barınmaya, ulaşımdan sağlığa kadar tüm izcilere 24 saat hizmet verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi eğitim ve spor hizmetlerinin yanı sıra gençlerin milli ve tarihi değerlere olan ilgisini arttıracak çalışmalara da destek veriyor. Bu amaçla her yıl Çanakkale Milli Bilinç İzci Kampı’nda görev alan İBB birimlerinin sevk, idare ve koordinasyonunu gerçekleştiren İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü Türkiye İzcilik Federasyonu ile olan işbirliğine yalnızca Çanakkale’de değil Yaz İzci Kampı ve Bolu Kış Kampları ile de devam ediyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER